Amerika, Suriye'nin Kuzeyinde "terör ordusu" kuruyor. Uluslar arası hukuka göre, Amerika'nın böyle bir ordu kurabilmesi için Suriye'deki yönetimden izin alması gerekiyor. Suriye Hükumeti "hudutları dahilinde ordu kurulmasına izin vermediğini" ilan etti. Rusya ve İran Suriye'nin arkasında ve Amerika'yı "uluslar arası hukuka uymaya" davet ediyorlar.

PKK öncülüğünde oluşan bu orduya en çok Türkiye karşı. Amerika bir kere daha "Orta Doğu'da yalnız kaldı" ve uluslar arası toplum tarafından "Birleşmiş Milletler Şartına uymayan devlet" olarak tanımlanıyor. Uluslar arası politikada, güç hukuku belirliyor. Ancak, uluslar arası normlara uymayan ülkeler "Anarşist Devlet" olarak kabul ediliyor.

Her ne kadar, Amerika "anarşist devlet statüsünü" veto hakkı ile engellese dahi, zarar görmekten kurtulamaz. Burada karşısına çıkacak en önemli sorun Dolar ile ilgilidir. Doların uluslar arası rezerv para olması, Uluslar arası hukuktan kaynaklanıyor. Hukuka uymayan bir ülkeye karşı, diğer ülkelerin, mütekabiliyet şartına göre, önceden imzalanmış anlaşmaları tanımama hakkı vardır. Yanlış uygulamalar ile Dolar Imparatorluğunun zarar göreceği kesin. Nitekim, İkinci Dünya Savaşından beri askeri ve ekonomik açıdan, Amerika ile paralel hareket eden Almanya, ilk defa Amerikan çıkarına aykırı karar aldı. Bu gün Alman Merkez Bankası, Çin parası Yuan'ı "uluslar arası geçerli rezerv para" olarak kabul etti.

İran ve Rusya Yuanı rezerv para olarak tanıyor. Sırada Türkiye, Pakistan ve Hindistan var. Pakistan Türkiye ile müşterek hareket edeceğini beyan ediyor. 2016 yılında Yuan, Özel Çekme Hakları Para Sistemine (SDR'ye) kabul edildi. Ancak Çin bununla yetinmedi ve altın karşılığı Yuan ile düzenlenmiş "petrol kontratlarını" Şangay ve Hong Kong Borsalarına kota etmişti. Bu kontratlara istinaden "petrol Yuan ile satılmaya" başlandı. Petrol dolar ile satılır kuralı tanınmıyor.

Kağıt para niteliğindeki Doların, altın karşılığı Yuan ile rekabet etme şansı hiç yok. Uluslar arası para piyasasında, Yuan Doların yerini alıyor Amerika 1970 lerdeki gibi kendini güçlü sanıyor ve "uluslar arası hukuku" çiğniyor. En fazla zararı kendi görecek. Zira, dünya ödemeler sistemi yeni bir düzene doğru gidiyor.

Dolar İmparatorluğu sonun başlangıcını yaşıyor.