Coronavirus ile birlikte yeni alanlar fırsatların habercisi oldu. Hazırlıklarını zamanında yapan ve bu değişiklikleri öngörebilen ülkeler ve turizm firmaları yeni normale de bir adım önde başlamış olacaklar.

Yeni Hizmetler Çıkış Kapısı Olacak

Özellikle Çin turizmi alanında sektörün bilinen isimlerinden olan İrfan Karslı, koronavirüsün bulaşma riskinin insanların yaşam alışkanlıklarının da değişmesine sebep olduğunu belirtti. Bu nedenle kalabalık turist grupları yerine daha küçük ve özel hizmetlerin sunulduğu gruplar oluşmaya başlayacağını vurguladı. Karavan turizminin yaygınlaşacağının da altını çizen Karslı, bu sürece turizmcilerin hazırlıklı olması gerektiğini ifade etti.

Yeni Turistik Bölgeler Oluşacak

Türkiye’nin kalabalık turist çeken bölgelerinin dışında özellikle doğa turizminin gelişeceği düşünülüyor. Karslı, Doğu Karadeniz başta olmak üzere, Eskişehir, Erzurum, Bolu, Sakarya gibi bazı şehirlerin dikkat çekici özellikleri ile öne çıktığını belirtti.

Turistler Yakınları İle Seyahat Etmeyi Tercih Ediyorlar

Turizmcilere göre, turistler yakınları ile seyahat etmeyi tercih ediyorlar. Tanımadığı kişilerle bir arada olmaktan çekinen turistler kendi çevresinden oluşturdukları küçük gruplarla tura çıkmayı daha güvenli buluyorlar.

Butik Oteller Daha Güvenli Görülüyor

Turistlerin konaklama tercihleri de Covid-19’dan etkilenen önemli konulardan biri. Önceki yıllara göre daha küçük butik otellerin tercih edilmeye başlandığı gözlemleniyor. Virüsün bulaşma ihtimalinin daha düşük olacağı düşüncesi bu kararın ana sebebi. Ancak büyük oteller de kapasite düşürmek başta olmak üzere alınan diğer tedbirlerle misafirlerini ağırlıyorlar.