SİNAN SAYGI-MARMARİS

Turizm sektöründe önemli destinasyonlardan birisi olan Marmaris’te 2016 yılında hizmete giren Icon Beach, denize sıfır lokasyonuyla yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi. Icon Beach Club’ın genel müdürlük görevini genç ve başarılı işadamı Caner Torunoğulları yürütüyor. Orka Oteller Zinciri ve Icon Beach Genel Müdürü Caner Torunoğulları, COVID-19 salgınının turizm sektörüne olan etkilerini, pandemi krizinde aldıkları tedbirleri ve verdikleri hizmetleri Ekovitrin’e anlattı.

  • Orka Oteller Zinciri ve Icon Beach Genel Müdürü Caner Torunoğulları, Sinan Saygı’ya yaptığı açıklamada, “Pandemi krizinde Marmaris’te hizmet veren ender tesislerden birisiyiz. Orka Lotus Beach Hotel ve Icon Beach’te misafirlerin sağlığı için her türlü önlemi aldık” dedi.

Caner Bey, Orka Oteller Zinciri’ndeki görevinize ilaveten Marmaris’te Icon Beach markasıyla kaliteli beach club hizmeti veriyorsunuz. Icon Beach markası nasıl doğdu?

Icon Beach tarzında bir beach club kurmak her zaman aklımdaydı. Eşsiz doğası ve masmavi deniziyle yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanı olan Marmaris’te üst düzey ve kaliteli beach club kurmayı istiyordum. Yaptığımız araştırmalarda da Marmaris’te bu tarz bir işletme eksiğinin olduğunu gördük. Icon Beach benim için bir idoldü. Aynı şekilde babam Turgut Torunoğulları da benim için bir idol. Kars’tan Hollanda’ya giderek büyük bir başarı öyküsüne imza atmayı başardı. Sadece ailesine değil memleketi olan Kars’a da büyük faydaları oldu. Icon Beach’i kurma fikri de buradan geldi. 2016 yılında Icon Beach’i kurarak turizmin hizmetine açtık. Burada turistlere plaj ve eğlence hizmeti sunuyoruz.

“ICON BEACH’İ KENDİM TASARLADIM”

Icon Beach’i tasarlarken hangi kriterlere dikkat ettiniz?

Icon Beach Club’ı kendim tasarlayarak dizayn ettim. Türkiye’de örnek projelerden birisi olan Icon Beach Club’da özel localar, denizde 2 adet salıncak ve yatak yer alıyor ve konuklarımız gayet memnun. Misafirlerimiz yemeklerini yiyorlar, denize giriyorlar ve diledikleri gibi eğleniyorlar. Hafta sonlarında canlı müzik organizasyonlarımız oldukça ilgi görüyor. Ünlü DJ’ler ve sanatçıları Marmaris’te ağırlıyoruz. Aynı zamanda dansçı kızlar da mekanımıza büyük renk katıyor. Müşteri memnuniyetine her şeyin üzerinde önem veriyoruz.

“TESİSLERİMİZDE HER TÜRLÜ ÖNLEMİ ALDIK”

Marmaris’te Orka Lotus Beach Hotel ve Icon Beach olarak pandemi krizinden nasıl etkilendiniz ve hangi tedbirleri aldınız?

Pandemi krizinde Marmaris’te hizmet veren ender tesislerden birisiyiz. Orka Lotus Beach Hotel ve Icon Beach’te misafirlerin sağlığı için her türlü önlemi aldık. Pandemi krizinde operasyonu Hazar ve Ziran Torunoğulları ile birlikte başatıyla yönetiyoruz. COVID-19 salgını turizm sektörünü kuşkusuz çok kötü etkiledi ama artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Turizm sektöründe kalite ve hijyen ağırlığını hissettirecek. Pandemi süreci herkes için zor bir dönem, tüm dünya bu virüsü konuşuyor. Ama koronavirüs, bir anlamda turizmde hizmetin daha iyileşebilmesi için bir fırsat oldu.

Ziran Torunoğulları - Caner Torunoğulları - Sinan Saygı - Hazar Torunoğulları

“ORKA’DA YATIRIM HİÇ BİR ZAMAN BİTMEZ”

Turizmin geleceğini nasıl değerlendiriyorsunuz? Pandemi süreci yatırımlarınızı nasıl etkileyecek?

Orka Oteller Zinciri olarak pandemi sürecinde biraz durağanlaştık. Ancak Orka’da yatırım hiçbir zaman bitmez. Bu yıl pandemi çıkmasaydı büyük bir Tema Park açacaktık. Ayrıca iki otelin yapım çalışmalarına devam ediyoruz. Bu yatırımlarımızı biraz erteledik. Krize rağmen yatırımlarımıza devam ediyoruz. Kuzenlerimiz Hazar ve Ziran Torunoğulları birlikte operasyonları yönetiyoruz. 2020 turizm sezonu biraz uzayacak gibi görünüyor. Turizm sektöründe güzel hizmet verirsek kısa dönemde bunun faydalarını göreceğiz. Bu yıl bir çok tesis işletmelerini zarar etmemek için açmadı. Biz ise tesislerimizi açtık ve hizmet vermeye devam ediyoruz.