Geçen yıl yaklaşık 850 bin İngiliz turisti ağırlayan Fethiye'ye İngiltere’den uçuşların 15 Temmuz'dan itibaren tekrar başlayacağı haberi, turizmcileri sevindirdi. Pandemi dönemi sürecinde ilçenin turizm bölgeleri dahil, 41 mahallede Fethiye Belediyesi’nin, dezenfekte ve bilgilendirme çalışmasını başarıyla yürütmesi, hem yerel hem de ulusal basında yer almıştı. Halen bu çalışmalar başarıyla devam ederken, Belediye Başkanı Alim Karaca’nın katılımlarıyla Ölüdeniz’de istişare toplantısı yapıldı.

Belceğiz Plajında esnaflarla yapılan toplantıya Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca yanı sıra Belediye Başkan yardımcısı Oğuz Bolelli, FETOB Başkanı Bülent Uysal, Ölüdeniz Mahalle Muhtarı Halil Duman, Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi yöneticileri de eşlik etti. FETOB Başkanı Bülent Uysal, Ölüdeniz’de tüm işyerlerinin pandemi tedbirlerini aldıklarını söyledi. Muhtar Halil Duman ise sezonun şu an itibariyle yavaş seyrettiğini ancak ilerleyen süreçte doluluk oranlarının artacağını umduklarını ifade etti.

Dünyaca ünlü Ölüdeniz bölgesinde bir açıklamalarda bulunan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ise, “2020 yılının ilk İngiliz turist kafilesi bu hafta Fethiye'ye geliyor. Maalesef salgın nedeniyle bu sezon gecen yılki rakamları yakalama şansımız yok. Fakat Fethiye'de turizm sezonu uzun olduğu için bu yılki kayıpları bir nebze de olsa telafi etmeyi umuyoruz" dedi.

Türkiye’nin en temiz koyları Fethiye’de…

“İddia ediyorum ki, Türkiye’nin en temiz koyları ve plajları Fethiye'de" diyerek sözlerine devam eden Belediye Başkanı Alim Karaca,  “Pandemi nedeniyle özellikle büyükşehirlerde aylardır evlerinde bunalan vatandaşlarımızı ve yabancı konukları gönül rahatlığıyla Fethiye'ye davet ediyoruz. Tüm plajlarımızda ve turistik tesislerimizde her turlu sağlık bilgisi önlemlerini aldık. Sağlık Bakanlığı’nın resmî verilerine göre denizlerimizdeki temizlik oranı mükemmel seviyede, hem vatandaşlarımızı, hem de yabancı konuklarımızı Fethiye bölgesinin güzelliklerini yasamaya davet ediyoruz" dedi.

İngiliz basını geliyor

"Bölgenin son durumunu yerinde görmek üzere bir grup İngiliz gazeteciyi Fethiye'ye davet ettiklerini" belirten Alim Karaca, “Belediye ve sivil toplum temsilcileriyle beraber İngiliz medyasının önemli isimlerini önümüzdeki günlerde Fethiye'de ağırlamak istiyoruz” dedi. Karaca, İngiliz gazetecilerin ülkelerine döndükten sonra Fethiye'yi İngiliz kamuoyuna anlatmalarının bölge turizmine olumlu yansımaları olacağını sözlerine ekledi.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca da her zaman esnafların yanında olduklarını dile getirerek Ölüdeniz’de yapılan yatırımlardan bahsedip alınan tedbirlerin İngiltere basınında yer alması adına 5 İngiliz gazeteciyi Fethiye’ye davet ettiklerini vurguladı.

Bölgenin alt yapı sorunu ortadan kalkıyor

Karaca aynı zamanda bölgeye yapılan alt yapı yatırımlarını da dile getirdi. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışmalarını devam ettiklerini ifade eden Karaca, “Geçen yaz buradaki arıtma tesisini tamamlamıştık. Arıtmanın kapasitesi yüzde 120 arttırılarak, 52 milyon TL’ye ihalesi yapıldı. Fethiye ile ilgili bu ciddi problem ortadan kalkıyor” diye konuştu. Fethiye Belediyesi’nin Hisarönü’ne halk evi projesine de değinen Karaca, “Hisarönü’nde çalışmalar hızla sürüyor. Göcek’te ise Halk Evi’ni kısa bir süre sonra hizmete açıyoruz. Halk Evleri’nde çayımız her zaman olduğu gibi 1 TL gibi cazip bir rakamdır” dedi. Ölüdeniz ve diğer turizm bölgelerinde peyzaj çalışmalarını tamamladıklarını söyleyen Karaca, aynı zamanda Babadağ’dan Ölüdeniz’e yapılan teleferiğin sadece Fethiye değil, tüm civar bölgeleri de etkileyeceğini ifade etti.