2006 yılında TRT Genel Müdürlüğü’ne adaylığımı koyduğumda TRT için ‘uyuyan dev’ tanımını yapmış ve uyuyan devi ayağa kaldırmayı hayal ettiğimi yazmıştım. Ne yazık ki o dönemde Fetöcüler TRT’yi ele geçirdiler. 2014 yılından başlayarak Fetöcülerin temizlendiği TRT devi, yavaş da olsa uyanıp önce ‘diriliş’ şimdi ise ‘yükseliş’ dönemini yaşıyor.

Kamu kurumu olan TRT, Diriliş Ertuğrul, Payitaht Abdülhamid, Uyanış: Büyük Selçuklu gibi misyonuna uygun tarihi dizileri yayınlayarak, milletimize şanlı geçmişimizi hatırlatırken dünyanın dört bir yanına bu dizileri ihraç etmeyi başarıyor.

2017 yılı ortasında TRT Genel Müdürlüğü’ne atanan İbrahim Eren, televizyon yöneticiliği dalında master yapmış genç ve dünyayı okuyan bir yönetici olarak TRT’de başarılı işler yapıyor.

Pandemide milletin evlere kapandığı dönemde TRT’nin sadece tarihi dizileri değil Masumlar Apartmanı, Türkan Hanım’ın Konağı gibi birçok aile dizileri de ilgiyle izleniyor. Milyonlarca öğrenciye eğitim hizmeti veren EBA kanalı da bu gayretin bir başka ürünü oldu. TRT1’in yanı sıra TRT Haber, müzik, spor, çocuk ve belgesel kanalları da kendi alanında en çok izlenir oldular.

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, Asya Pasifik Yayıncılar Birliği Başkanlığını da yürütüyor. İngilizce haber kanalı TRT World, harcanan büyük paralara rağmen arzulanan seviyeye ulaşmasa da Türkiye’nin dış dünyadaki imajına katkı sağlamayı ve doğru enformasyonunu sürdürüyor.

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, TRT’nin tanıtım gecesinde faaliyetleriyle ilgili bilgi verirken, İstanbul ve Konya’da iki uluslararası film platosu kurduklarını söyledi. Eren, TRT’nin dijitalleşmeye önem verdiğini ve sürpriz projeler hazırladıklarını açıkladı. Osmanlı’nın efsanevi Kaptan-ı Deryası Barbaros Hayrettin Paşa’yı anlatan ve başrolünde Engin Altan Düzyatan’ın oynadığı ‘Barbaros’ dizisi, TRT’nin yeni, iddialı yapımları arasında yer alıyor.

Ayrıca genel müdürden TRT Balkanlar kanalının da yayına geçeceğini öğrenmek, Evlad-ı Fatihan olarak bizleri mutlu etti.

TRT’ye yeni dönemde daha şeffaf bir yönetim sergilemesini, halkın vergileri ve elektrik, bandrol gibi kesintilerle oluşan bütçesini, misyonunu sürdürerek harcamasını bekliyoruz.