Euroleague tarafından 2020 yılında “Avrupa’nın En İyi Pazarlama Yapan Takımı” seçilen Anadolu Efes, Turkish Airlines Euroleague’in kurumsal sosyal sorumluluk programı One Team kapsamında Beylikdüzü Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirdiği proje ile One Team Ödülleri’nde üst üste ikinci kez Altın Ödül’ün sahibi oldu.

Özel sporcuların sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak adına basketbolun bir metafor olarak kullanıldığı ve uzman eğitmenlerin görev yaptığı proje, Turkish Airlines Euroleague ve EuroCup’ta yer alan 42 takımın projeleri arasında birinci seçildi.

Ülkemize One Team Ödülleri’nde Altın Ödül kazandıran ilk takım olan Anadolu Efes, bu yılki başarısı ile de bu ödülü Avrupa’da üst üste ve iki kez kazanan ilk ve tek takım oldu.

“Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz”

Anadolu Efes Spor Kulübü Genel Direktörü Alper Yılmaz ise kazanılan ödül ile ilgili duygularını, "Bir spor kulübünden fazlası olarak toplumumuzun tüm katmanlarının hayatlarına dokunmak istiyoruz. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Beylikdüzü Belediyesi ile birlikte özel sporcuların hayatlarının bir parçası olmaya çalıştık. Yaptığımız çalışmaların katılımcılarımızın hayatına kattıklarından dolayı çok mutluyuz. Ayrıca ülkemize One Team Ödülleri’nde üst üste iki yıl ödül kazandırdığımız için de çok gururluyuz. Bu sebeple Beylikdüzü Belediyesi başta olmak üzere projemize destek veren kurumlara, bu projede emeği geçen eğitmenlere, çalışanlarımıza ve gönüllülere çok teşekkür ediyoruz. Euroleague Devotion Pazarlama Ödülleri ve One Team Ödülleri gibi Avrupa basketbolunda çok önemli yere sahip olan ödül organizasyonlarında ülkemize yeni başarılar kazandırmaya önümüzdeki yıllarda da devam edeceğiz" sözleriyle ifade etti.

Özel sporcuların ve ailelerinin hayatlarına değer katıldı

Katılımcı özel sporcuların 16 hafta boyunca problem çözme, karar alma, takım çalışması, özgüven ve spor yapma alışkanlığı kazanma gibi konularda çalışmalar yaptığı One Team projesi, hem özel sporcuların hem de ailelerinin hayatlarına değer kattı. Proje sonunda yapılan değerlendirmelerde de katılımcıların sosyal gelişimlerinde ciddi ilerlemeler olduğu tespit edildi.

Başarılı oyuncu Tolga Geçim’in elçiliğini yaptığı projede katılımcılar, One Team sertifikalarını Başantrenör Ergin Ataman ile birlikte Kaptan Doğuş Balbay ve Shane Larkin gibi Anadolu Efes A Takım oyuncularının yanı sıra kulüp maskotu Çaylak’tan almıştı.