“Özellikle ‘Master of Ceremony’ titrini kullanıyorum. Çünkü ben sahnelerin ‘master’ıyım. Yani şefi, yani yöneticisi... Bir organizasyonu A’dan Z’ye sunum metinlerinden, editörlüğüne, aynı organizasyonda protokol sunumundan panel ve oturumlara, ödül ve plaket töreninden aktüel, aktivite, eğlence ve sanatçı sunumlarına kadar baştan sona tek başıma yönetiyor ve sunuyorum.”

Miss Globe Türkiye ve Miss Model 2011 Türkiye Güzeli dereceleriyle yakından tanıdığımız başarılı sunucu Neslihan Maltepe, televizyon dünyasında spikerlik ve uluslararası kongreler, zirveler ve konferanslarda yaptığı sunuculukla adından sıkça söz ettiriyor. Neslihan Maltepe, başarılarla dolu spikerlik hayatını ve önümüzdeki döneme ait projelerini Ekovitrin’e anlattı.

Sizi ‘Miss Globe Türkiye’ ve ‘Miss Model 2011’ Türkiye Güzeli olarak tanıdık. Televizyon dünyasına spiker olarak girişiniz nasıl gerçekleşti? Liseden mezun olduktan sonra başarılı bir TRT spikerinden diksiyon eğitimi almaya başladım. Ardından Miss Globe Türkiye Güzeli seçildim. İlk olarak TV8’de havacılık ile ilgili bir programın sunuculuğunu yapmaya başladım. Ardından Cine5 Yakın Takip Magazin Programı, ardından TGRT Haber Şehir Rehberi Programı, ardından ATV’de Oktay Kaynarca ile birlikte sunduğum ve jüride Arif Sağ, Belkıs Akkale, Yüksel Aytuğ ve Zara’nın olduğu ‘Türkünü Söyle Programı’, ardından Kanal 7 ve Ülke TV’de spikerlik yaptım. Bu arada ikinci derecem de 2011’de “Miss Model” olarak Türkiye’yi temsil etmem oldu.

Aynı zamanda önemli törenlerin sunuculuklarını da yapıyorsunuz. Bu süreci bizimle paylaşır mısınız? Üniversiteden mezuniyetimle birlikte iyi derecede İngilizce de bildiğim için uluslararası kongreler, zirveler, konferanslar, uluslararası şirketlerin toplantı, zirve ve lansman sunuculukları, ekonomi ve iş dünyası dergilerinin ödül törenleri sunuculuğu, büyük organizasyonların sunuculuğu, bayi toplantısı ve lansman sunuculuğu, protokol sunuculuğu ile İngilizce ve Türkçe sunumlara ağırlık verdim. Panasonic, LG, Lukoil, Boğaziçi Zirvesi, Kurumsal Sosyal Sorumluluk Zirvesi, Henkel, Diadermine, Century 21, Medipol Üniversitesi, Efes Pilsen, Aktif Bank, Ekovitrin Dergisi, TİGSAD, ÇSD gibi birçok uluslararası zirve, kurum ve kuruluşun sunuculuklarını yapıyorum.

Bir spiker olarak özellikle ‘Master of Ceremony’ titrini kullanıyorsunuz. Bunun açıklamasını sizden dinleyebilir miyiz? Evet, bu konuya önem veriyorum. Çünkü ben sahnelerin ‘Master’ıyım. Yani şefi, yani yöneticisi... Bir organizasyonu A’dan Z’ye sunum metinlerinden, editörlüğüne, aynı organizasyonda protokol sunumundan panel ve oturumlara, ödül ve plaket töreninden aktüel, aktivite, eğlence ve sanatçı sunumlarına kadar baştan sona tek başıma yönetiyor ve sunuyorum. Tabi bu çok emek, dikkat, konsantrasyon, iyi bir hazırlık, iyi bir tecrübe ve sürekli anda, dikkatli ve farkında olmayı gerektiriyor. Sadece eline verilen kartı dümdüz okuyan bir sunucu değilim. Sunumlarımı baştan sona ben yönetirim ve her sunumda farklı bir tavır, farklı bir ses tonu, farklı bir beden dili ve farklı bir tecrübemi kullanırım. Bu yüzden bu titri tercih ediyorum.

“DİKSİYON EĞİTİMİ VERİYORUM” Neslihan Hanım siz aynı zamanda diksiyon eğitmenisiniz. Hangi alanlarda ve kimlere diksiyon eğitimi veriyorsunuz? İş dünyasının en değerli isimlerine, başarılı birçok iş insanımıza, uluslararası şirket çalışanları ve yöneticilerine, CEO’lara, siyasilere, belediye başkanlarına, iş dünyası derneklerine ve üyelerine, topluluk önünde konuşma, etkili konuşma, etkili sunum teknikleri, heyecanı yenme, nefes çalışmaları, artikülasyon, doğru tonlama ve vurgu, imaj ve diksiyon eğitimleri vermeye başladım. Şu dönemde online eğitim vermeye de başlıyorum. Yakında kendi akademimi de kurmayı hedefliyorum.