Yüzünüze güneş gözlüğünün yakışmadığını düşünüyorsanız henüz doğru gözlük modelini bulamamışsınız demektir. Günümüzde oldukça farklı tasarımlarla karşımıza çıkan gözlükler arasından mutlaka yüzünüzde kusursuz görünecek bir model bulabilirsiniz.

Oval Yüz için Uygun Güneş Gözlüğü Nasıl Olmalı?

Oval yüz; orantılı hatlar, belirgin elmacık kemikleri ve ince yapılı çene hatlarına sahip olan yüzlerdir. Oval yüz için güneş gözlüğü seçimi yapmak için oldukça kolaydır. Yüz hatlarının orantılı olması beğendiğiniz tüm modelleri kusursuz taşımanız için avantaj sağlıyor. Bu yüzlere en çok yakışan modellerse Aviatör tipi büyük gözlükler.

Oval yüze sahip olanlar yuvarlak, oval, çekik, köşeli, damla şeklinde tüm gözlükleri tercih edebilir. Tüm modeller yüzünüze çok yakışacağı için kataloglardan herhangi bir modeli beğenmeniz gözlük seçimi yapmanız için yeterli.

Kalp Şeklinde Yüz için Uygun Güneş Gözlüğü Nasıl Olmalı?

Yüz tipine göre güneş gözlüğü seçimi yaparken yüz hatlarınızı tanımanız ve nasıl bir yüze sahip olduğunuzu bilmeniz gerekir. Eğer geniş bir alın, dar bir çene yapısı ve kemikli hatlara sahipseniz yüz şekliniz kalp olarak adlandırılır. Kalp şeklinde yüze sahipseniz yüzünüzü orantılı göstermek için üst detayları işlemeli ve detaylı gözlükler tercih edebilirsiniz.

Bu yüz hatları için en uygun gözlük modelleri oval, çekik ve köşeli gözlüklerdir. Geniş bir alına sahip olduğunuz için çerçeveli gözlüklerden uzak durmalısınız. Göz seviyesinin altında bölge daha ince olduğu için geniş çerçeveli gözlükler yüzünüzün orantısız görünmesine sebep olacaktır.

Yuvarlak Hatlara Sahip Yüzlere Hangi Gözlükler Yakışır?

Yuvarlak yüzler eni ve boyu doğru orantılı yüz şekilleridir. Yüzün orantılı olması gözlük seçiminde avantaj sağlasa da bu yüz hatlarına sahipseniz gözlük seçiminde dikkat etmeniz gereken önemli detaylar vardır. Yüzünüz yuvarlak hatlara sahip olduğu için daha ince gösterebileceğiniz kesimli gözlükler seçmelisiniz.

Kare, dikdörtgen ve altıgen güneş gözlükleri yuvarlak yüzler için en ideal gözlük seçimleridir. Aynı zamanda kedi gözü, köşeli ve Wayfarer gözlükler de yüzünüzü daha ince göstermenizi sağlayan doğru seçimler olacaktır.

Üçgen Yüz Şekline En Uygun Model Nasıl Seçilir?

Üçgen yüz şekilleri çene bölgesinin ince, alın bölgesinin kalın olduğu yüz hatlarıdır. Yüz tipine göre güneş gözlüğü seçimi yapılırken en zor seçimler bu yüz hatlarına uygun gözlük seçimidir. Yüz hatları orantısız ve çene yapısı çok ince olduğu için güneş gözlüğü daha orantısız bir görünüme sebep olabilir. Bu nedenle tercih edeceğiniz gözlüklerde aramanız gereken ilk özellik yüz hatlarınızı orantılı göstermesidir.

İnce hatlara sahip çene bölgesinin daha ince görünmemesi için büyük gözlüklerden uzak durmalısınız. Geniş ve desenli çerçeveler de tercih etmemeniz gereken modeller arasında. Yüzünüzü orantılı göstermek için kare ve dikdörtgen gözlükler seçebilirsiniz. Çekik ve pilot gözlükler bu yüz tipine en uygun gözlük modelleridir.