Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) uzmanı Peter Ben Embarek, corona virüsünün yol açtığı bulaşıcı solunum yolu hastalığı MERS nedeniyle bugüne kadar dünya genelinde 550 kişinin hayatını kaybettiğini ifade ederek, hac sezonu öncesinde salgının devam ettiği uyarısında bulundu.
BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında Embarek, "Dünya genelinde bugüne kadar bin 564 vakada 550 kişi hayatını kaybetti" dedi.

Yaklaşık her 3 vakadan birinin hayatını kaybettiği salgın hakkında Embarek, "MERS vakaları arasında ölüm oranı çok yüksek" olduğunu söyledi.

Hac sezonu öncesinde salgının ortaya çıktığı ve en fazla ölümün gerçekleştiği Suudi Arabistan hakkında uyarıda bulunan Embarek, MERS vakalarının üçte birinin geçen şubat ayında ortaya çıktığını ve hala uluslararası toplumu endişelendiren bir salgın olduğunun altını çizdi.

Embarek, DSÖ'nün MERS virüsü nedeniyle herhangi bir seyahat tavsiyesi ya da seyahat kısıtlama önerisi olmadığını da sözlerine ekledi.

Kısa adı MERS olarak bilinen "Ortadoğu Solunum Sendromu" hastalığı ilk olarak Suudi Arabistan'da 2012 yılında ortaya çıktı. MERS vakaları ve ölümlerin çoğu da yine bu ülkede saptandı.