stanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) tarafından düzenlenen geleneksel “İKMİB İhracatın Yıldızları Ödül Töreni” İstanbul’da gerçekleştirildi.

Her yıl kimya sektöründeki İKMİB üyesi firmaların ihracat performansının değerlendirildiği, “İKMİB İhracatın Yıldızları” sıralaması, İstanbul’da düzenlenen ödül töreninde açıklandı. Nobel İlaç, İKMİB İhracatın Yıldızları ödül töreninde 2019 yılı ihracatı ile “Eczacılık Ürünleri”kategorisinde birinci oldu.

2019 İKMİB İhracatın Yıldızları Ödül Töreni'nde 28 kategoride ilk 5'e giren toplam 140 firma ödüllendirildi. Nobel İlaç, 2019 yılında artan ihracatı ile liderlik sıralamasında yerini koruyarak birinciliğini sürdürdü. Firma, 2018 yılındaki ihracatı ile “Eczacılık Ürünleri İhracatı” kategorisinde birincilik ödülüne layık görülmüştü.

20 ülkede faaliyet gösteren Nobel İlaç, 2019 yılında 70 Milyon USD ihracat gerçekleştirdi. Türkiye’de üç, Kazakistan ve Özbekistan’da da birer tane olmak üzere toplam beş üretim tesisine sahip olan firma, yaklaşık 3000 kişilik uzman kadrosu ile uluslararası standartlara göre ürettiği nitelikli ürünlerini 50 civarı ülkeye ihraç ediyor.