Daha çok Anadolu'da severek tükettiğimiz bulgur pilavının başlı başına bir ilaç olduğu ortaya çıktı.

Bulgurun içerisindeki vitamin ve mineraller adeta sağlık iksiri niteliği taşıyor. Bulguru çocuklarınıza sevdirmek için birçok neden var.

Fakir yiyeceği olarak bilinen bulgur tam bir şifa deposu çıktı.

Çocuklarınızı bulgura alıştırmak ve onlara sık sık bulgur tükettirmek için bir nedeniniz var: Bulgurun doyurucu bir besin olması yanı sıra bazı hastalıklara karşı şifa olduğundan bahsedeceğiz.

Bu bilgileri sizlerde arkadaşlarınızla paylaşarak çocuklarına bulgur pilavı yedirmeleri konusunda bilgi sahibi olmalarını sağlayabilirsiniz:

Besin değerinin yüksek olması ve vücuda sağladığı yararlar açısından beslenmemizde oldukça önemli bir yere sahip olan bulgurun faydalarını şöyle sıralayabiliriz:

Bulgur, B vitamini deposudur ve sindirim sistemimizin güçlenmesini sağlar.

* Bağışıklık sistemimizin güçlenmesine yardımcı olur.

* Bulgurda yüksek miktarda bulunan lif, bağırsaklarımızın düzenli çalışmasını sağlar, hazmı kolaylaştırır ve kabızlığı önler. 1 tabak bulgur ile günlük lif ihtiyacımızı rahatlıkla karşılayabiliriz.

* İçeriğinde bulunan folik asitten dolayı hamile kadınlar ve çocuklar için de çok önemli bir besin kaynağıdır. Anne karnındaki bebeklerin zekâ gelişimlerini olumlu yönde etkilemektedir.

* Kan şekerini yükseltmediği için şeker hastaları için de çok faydalı bir besin kaynağıdır.

* Kanser hastalıklarına karşı koruyucu özelliğe sahiptir.

* Doymamış yağ oranına sahip olduğu için kilo aldırmaz.

* Protein açısından da çok zengin olan bulgur oldukça doyurucudur.

* Tüm tahıl ürünleri arasından en yüksek besin değerine sahip olan bir gıdadır. Çinko, magnezyum ve krom gibi mineralleri de içerir.

Bu kadar şifası olduğunu öğrendikten sonra size bulgur pilavı tarifi aratmayalım, buyrun afiyuetle yemek için denenmiş ve onaylanmış bir bulgur pilavı tarifi:

HATAY USULÜ DOMATESLİ BULGUR PİLAVI

MALZEMELERİ:

1 bardak bulgur (pilavlık)
2,5 bardak su
2 tane domates
2 tane yeşil biber
1 tane kırmızı biber
1 tane soğan
1 kaşık biber salçası
½ bardak zeytinyağı
Karabiber
Tuz

HATAY USULÜ DOMATESLİ BULGUR PİLAVI TARİFİ

Küp küp doğradığınız soğanları ve biberleri yağda hafif kavurun. Soğanlar kavrulunca biber salçasını ekleyip kavurmaya devam edin. Üzerine kabuklarını soyduğunuz domatesleri yine küp küp doğrayıp ekleyin.

Suyu, tuzu ve karabiberini de ekledikten sonra 5 dakika kadar kaynatın. Daha sonra bulguru ilave edip suyu çekene kadar orta kısıklıktaki ateşte pişirin ve demlenmeye bırakın.
Afiyet olsun.