ANTALYA (AA) - Adana'da böbrek yetmezliği nedeniyle annesi, dedesi ve dayısını kaybeden 32 yaşındaki Müjgan İnci, beyin ölümü gerçekleşen kişinin bağışlanan böbreğiyle sağlığına kavuştu.

Adana'da yaşayan 32 yaşındaki Müjgan İnci, böbrek yetmezliği nedeniyle sırasıyla dayısı, dedesi ve annesini kaybetti. Aynı hastalık nedeniyle üç akrabasını kaybetmenin şokunu yaşayan İnci'ye, 15 yıl önce kulak ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede böbrek yetmezliği teşhisi konuldu.

Böbrekleri işlevini göremez hale gelen İnci, diyalize girmeye başladı. 15 yıldır haftanın 3 günü 4'er saat diyalize giren İnci, bu nedenle okulunu da bırakmak zorunda kaldı.

- Şans altıncıda güldü

Bir süre diyalize giren İnci, ailesinden kimsenin gönüllü olmaması üzerine 3 yıl önce nakil için Sağlık Bakanlığı'nın ulusal organ bekleme listesine yazıldı.

İnci'ye 3 yıl içinde 5 kez kadavradan organ bulundu ancak enfeksiyon, organlarındaki iltihaplanma gibi nedenlerle nakil gerçekleşemedi. Nakil için umudu azalan İnci, Akdeniz Üniversitesi Hastanesinden gelen haberle sevindi.

Adana'dan ilk uçakla Antalya'ya gelen İnci'ye, geçirdiği beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşen 58 yaşındaki, ismi açıklanmayan kişinin iki böbreği nakledildi.

İnci, "Dual böbrek nakli" adı verilen yöntemle sağlığına kavuştu. 

- "Umudumu hiç kaybetmedim"

İnci, gazetecilere yaptığı açıklamada, nakil oluncaya kadar umudunu hiç kaybetmediğini söyledi. Çok zor günler geçirdiğini anlatan İnci, "5 kez uygun böbrek bulundu ama nakil olamadım. Her seferinde nakil olamadan Adana'ya dönmek çok zoruma gidiyordu. Bu sefer öyle olmadı. Çok mutluyum" dedi.

İnci, Açık Öğretim Lisesini bitirdiğini, ilahiyat fakültesini kazanarak üniversite mezunu olmanın en büyük hayali olduğunu kaydetti.