Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna’nın İzyum kentinde bulunan toplu mezarlara ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu bir yalan ve elbette tüm bu hikayedeki gerçeği savunacağız" dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, geçtiğimiz günlerde Ukrayna ordusu tarafından Rus güçlerinden geri alınan İzyum kentinde 445 cesedin bulunduğu toplu mezar tespit edildiğini açıklamıştı. Cansız bedenler, nasıl öldüklerini saptamak ve kimlik tespiti için mezarlardan çıkarılırken, Rusya tarafından suçlamalara ilişkin açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya’nın, Ukraynalıları ve askerleri toplu mezarlara gömdükleri suçlamalarını yalanlarken, "Bu bir yalan ve elbette tüm bu hikayedeki gerçeği savunacağız. Kiev, Bucha’da yaptığı provokasyonla İzyum’da da aynı senaryoyu öne çıkarıyor" dedi.

Ukrayna, Rus askerlerinden arındırdığı Bucha kasabasında bir toplu mezar ve yakın mesafeden vurulmuş insanların cansız bedenlerinin bulunduğunu açıklayarak Rusya’yı savaş suçu işlemekle suçlamıştı. Suçlamaları reddeden Kremlin, ceset görüntülerinin kurgu olduğunu iddia etmişti.