Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eğitimin Dönüştürülmesi Zirvesi’ne hitap etmek üzere ABD ziyareti çerçevesinde ikamet ettiği Türkevi’nden Birleşmiş Milletler Genel Merkezi’ne geçti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD temaslarına devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün BM Vesayet Konseyi’nde düzenlenen Eğitimin Dönüştürülmesi Zirvesi’ne katılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eğitimin Dönüştürülmesi Zirvesi’ne hitap etmek üzere ABD ziyareti çerçevesinde ikamet ettiği Türkevi’nden Birleşmiş Milletler Genel Merkezi’ne geçti. BM Genel Kurulu için New York’ta bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da Türkevi’nden yürüyerek BM Genel Merkezi’ne geçti.

Öte yandan, BM 77’inci Genel Kurulu nedeniyle ülkelerin devlet ve hükümet başkanları ile heyetlerinin New York’ta gelişi devam ediyor. BM Genel Kurulu’nun da bulunduğu Birinci Cadde’de güvenlik önlemleri arttırıldı. Polis sayısının arttırıldığı caddede görev alan güvenlik personeli sayısı da arttırıldı. Ayrıca dünyanın yakından takip ettiği zirve çerçevesinde basın mensuplarının da New York’ta yoğun mesaisi başladı.