Ankara Bilim Üniversitesi öncülüğünde ATO Congresium’da düzenlenen ‘5. Verimlilik ve Teknoloji Fuarı’nın açılışında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği mesaj okundu.

Mesajda, Türkiye’nin teknolojiyi sadece tüketen değil, tasarlayan, planlayan ve üreten bir ülke olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu amaçla ülkenin tamamını kuşatan AR-GE ve teknoloji ekosisteminin oluşması için her alanda teşvik ve destekleri sürdürdüklerini ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

“Bu yıl 5’incisi düzenlenen Verimlilik ve Teknoloji fuarının ülkemiz milletimiz ve tüm katılımcılar için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Fuara iştirak eden tüm kurumlarımıza ve firmalarımıza başarılar temenni ediyorum. Teknoloji sadece tüketen değil tasarlayan geliştiren ve üreten bir ülke olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Bu amaçla ülkemizin tamamını kuşatan AR-GE ve teknoloji ekosisteminin oluşması için her alanda teşvik ve desteklerimizi sürdürüyoruz. Son 20 yılda ülkemize kazandırdığımız 96 teknopark 316 tasarım merkezi 1249 AR-GE merkezi ve diğer teknoloji yatırımlarıyla bu alanda büyük bir dönüşüm gerçekleştirdik. Teknofest ve benzeri etkinlikler ile çocuklarımıza ve gençlerimize potansiyellerini gösterebilecekleri platformlar sunduk. Dene yap atölyelerimizde çocuklarımızın teknolojiye olan merak ve ilgilerini keşfedebilecekleri zeminler oluşturduk. Şartlar ne olursa olsun ısrarla devam ettirdiğimiz Milli Teknoloji Hamlemiz sayesinde hamd olsun bugün Türkiye Yüzyılı’nı konuşabilir hale geldik. Geleceğin dünyasında önemi giderek artan verimlilik ve teknolojide de Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu hayata geçirmekte kararlıyız. İnşallah bunu da 20 yıldır olduğu gibi yine kamusu, özeli, üniversitesi ve öğrencisiyle birlikte 85 milyon olarak hep birlikte gerçekleştireceğiz. Ankara Bilim Üniversite’mizin öncülüğünde gelecek için teknolojiler temasıyla tertiplenen 5’inci Verimlilik ve Teknoloji fuarının bu gayretlerimizle bizlere katı sağlayacağına inanıyorum. Gerek iştirakçiler gerek sergilenen ürünler gerekse etkinlikler bakımından oldukça zengin içeriğe sahip olan fuarın başarılı geçmesini diliyorum. Üniversite yönetimi başta olmak üzere fuarın icrasında emeği geçen katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Sizleri bir kez daha saygı ile selamlıyorum” ifadelerini kullandı.