Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye’de meydana gelen deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak taziyelerini iletti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye’de meydana gelen depremde yaşanan can kaybı ve yıkım haberinin kendilerini ve Azerbaycan halkını çok sarstığını ve üzdüğünü söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve Türkiye halkına kendi ve Azerbaycan halkı adına taziyelerini ileten Aliyev, büyük bir felaket yaşandığını söyledi. Aliyev, Azerbaycan’ın Türkiye’nin acısını paylaştığını, Azerbaycan ve Türkiye’nin her zaman birbirlerinin yanında olduğunu vurguladı.

Erdoğan, taziye dilekleri için Aliyev’e şükranlarını sundu

Kendisinin talimatıyla Türkiye’ye 420 kişilik bir kurtarma ekibinin gönderildiğini belirten Aliyev, Azerbaycan ekibinin afet bölgesine varır varmaz Türkiye’deki meslektaşlarıyla birlikte hemen çalışmalara başlayacaklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Aliyev, yakın zamanda gerekli gıda yardımının da gönderileceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan’ın bu kardeş desteğinden dolayı Aliyev’e ve Azerbaycan halkına teşekkür etti.