AK Parti MYK, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. 

Toplantı sonrası açıklama yapan Parti Sözcüsü Ömer Çelik, asgari ücret görüşmeleri ile ilgili "Burada bakanlığın bir yetki alanı var. Asgari Ücret Tespit Komisyonu var. Kendi yaklaşımımızı ortaya koyarken onların sahasına girmekten kaçınmak isterim. Hakkaniyetli ve makul bir asgari ücret için bütün enstürumanların değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Belirli görüşler olgunlaşıyor. Vatandaşlarımızın hiçbir kuşkusu olmasın, bize iletilen her mesajı alıyoruz" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tekrar aday olmasının herhangi bir spekülasyon konusu olmadığını belirterek, "Cumhur İttifakı'nın adayı tabii ki Sayın Cumhurbaşkanımızdır, 2023 seçimlerinde. Hiçbir tereddüt, hiçbir gölgeli alan, gri alan yoktur. Önümüzdeki seçimlerde Cumhurbaşkanımız kuşkusuz Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı'dır" dedi.



Çelik'in açıklamalarından bazı satır başları şöyle:

"Cumhurbaşkanımızın aday olup olmayacağı sorgulama konusu değil. Adayımız tabii ki Sayın Cumhurbaşkanımızdır. AK Parti'den açıklama yapılmadığı doğru değil. Bütün AK Parti yönetici arkadaşlarımız bunu güçlü bir şekilde açıklıyor. Bu açıdan gölgeli bir alan yok.

MGK kendi perspektifi açısından bu konuyu kendi açısından ele alacaktır. Milli güvenlik sadece terör ve düşman saldırısı ile sınırlı değildir. Güvenlik sadece karşınızdaki silahlı unsurlara nasıl yanıt vereceğinizle sınırlı değildir. Ekonomi ve salgın gibi konular da milli güvenliği ilgilendirir. Bu topyekün bakılması gereken bir mesele. Kılıçdaroğlu'nun meze lafı çok yakışıksız. Kurumları argo ifadelerle hedef almak çok yakışıksız."

Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar:

Üzücü bir haber Azerbaycan'dan geldi, orada da şehitlerimiz var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. 

Geçtiğimiz hafta sonu Cumhurbaşkanımız engelli kardeşlerimizle bir araya geldiler. Buradaki mesajlar Türkiye'deki devrimi göstermektedir. Yine engelli kardeşlerimize dönük olarak altı çizili şekilde pozitif ayrımcılık yürürlüğe konulmuştur. Dünyada ilk defa engelliler için merkezi bir sınav yürürlüğe konulmuştur. Engelli vatandaşlarımızın mücadele hikayeleri bütün Türkiye'nin hikayesidir. 3 Aralık'ta engelli öğretmen ataması yapılacak. Bütün bu yaklaşımları bir yardım değil, hak olarak görüyoruz. 

Değerli arkadaşlarım bugün Adalet Bakanımız açıkladı. Yeni mahkemeler yürürlüğe girecek. 

Tabii son aylardaki trafiği iyi takip edersek Sayın Cumhurbaşkanımız, çok geniş bir çerçevede bir dış politika etkinliği gerçekleştiriyor. 

Körfez ile yeni sayfaların açılması ve başka ülkelerle de bu sayfaların açılacak olması dış politikada derinleşmenin, ve bazı sorunların yeni aşamalarda çözüme kavuşmasıdır. Pandemi döneminde bir daha ortaya çıktı ki alt yapımızı kimsenin itemeyeceğini bir kere daha gösterdi. Son derece önemli projeler düğüm noktasıdır. Yakın zamanda Cumhurbaşkanımızın Katar ziyaretiyle birlikte yoğun dış politika görüşmeleri devam edecek.

ATATÜRK'ÜN BUGÜNE KADAR BİLİNMEYEN RÖPORTAJI

Tarihimizin açısında çok önemli gördüğüm bir konuyu ele almak istiyorum. İngiliz arşivlerinde Atatürk'ün bugüne kadar bilinmeyen İngiliz gazetesinde verdiği bir röportajı ortaya çıktı. Kapitülasyonlara hiçbir alanda izin verilmeyeceğini söylüyor.

'ATATÜRK'ÜN TUTUMUNDAN ÖĞRENECEKLERİ ÇOK ŞEY VAR'

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı'nın İngiliz arşivinde Atatürk'ün 98 yıl önce Le Temps gazetesine verdiği ve hiç yayımlanmayan bir röportajını gün yüzüne çıkardığını belirten Çelik, "Atatürk 'Yeni Türkiye' vurgusu yapıyor, kapitülasyonlara hiçbir alanda müsaade edilmeyeceğini belirtiyor. Burada tabii bu gazete yayını çerçevesinde Fransızlara bir çağrı yapıyor. Fransızların herhangi bir kapitülasyon dayatması karşısında bunu dostane ilişkiler geliştirme arzulamakla birlikte bunun bizim için asla kabul edilemeyecek bir durum olduğunu, tam bağımsızlık temelinde bu yaklaşımı sürdüreceğini ifade ediyor. O zamanki zor şartlarda bu yüksek iradenin bu kadar güçlü bir şekilde var olması aslında son derece yol göstericidir. Tabii bunun ışık tutması gereken, siyasilerin buradan öğreneceği çok şey var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni mektup yazarak başka devletlerin Ankara büyükelçilerine şikayet eden siyasilerin Atatürk'ün bu tutumundan, bu tavizsiz tutumundan öğreneceği çok şey var" diye konuştu.

BÜLENT ARINÇ'IN AÇIKLAMALARINA YANIT

Cumhur İttifakı'nın adayı tabiki Sayın Cumhurbaşkanımızdır. AK Parti'den de bir açıklama yapıldığı doğru değildir. Hemen hemen bütün il kongrelerimizde teşkilatlarımızla bir araya geldiğimiz her yerde bunu zaten güçlü bir şekilde açıklıyor. Tabanımızın, vatandaşlarımızın görüşü budur. Hiçbir gölgeli alan yoktur. Önümüzdeki seçimlerde Cumhurbaşkanımız Cumhur İttifakı'nın adayıdır. Defalarca açıklandı. Bu apaçık bir gerçek.