Volvo Cars'ın otomobilleri elektrikle geleceğe hazırlama stratejisi doğrudan şarj veya hizmet istasyonlarına sahip olmayı öngörmese de FreeWire şirketine yapılan yatırım şirketin diğer ortaklarla birlikte elektrik tabanlı mobiliteye yaygın bir geçişin sağlanması için genel taahhüdünü destekliyor.

FreeWire, elektrikli otomobillere yönelik esnek hızlı şarj teknolojilerinde öncü olan San Francisco merkezli bir şirket. Şirket, elektrikli araç şarjının hızla ve yaygın olarak kullanılmasına imkân sağlayan hem sabit hem de mobil hızlı şarj teknolojilerinde uzmanlaşmış durumda.

Geleneksel sabit şarj istasyonlarının kurulması genellikle şarj istasyonları ile ana elektrik şebekesi arasındaki bağlantıyı desteklemek için çok sayıda iyileştirme ve güçlendirme gerektiren maliyetli bir süreç oluş yoğun bir işgücü gerektiriyor. FreeWire şirketinin şarj istasyonları bu problemleri ortadan kaldırıyor ve düşük voltajlı güç kullanımına imkân tanıyor. Bu da operatörlerin mevcut elektrik kaynaklarını kullanmasına olanak sağlıyor. Böylece sürücüler hızlı şarjın faydalarından yararlanabilirken, operatörlerin şebekeye yüksek voltajlı bir bağlantı kurma zorluğuna gerek kalmıyor.

Volvo Cars, otomobil sektörünün en iddialı otomobillerin geleceğe hazırlanma stratejilerinden birine sahip. 2019 yılından itibaren piyasaya sürülen her yeni Volvo otomobili elektrikli olacak. Şirket, 2025 yılına gelindiğinde dünyadaki tüm satışlarının yüzde 50'sinin tamamen elektrikli araçlar olacağını öngörüyor.

Volvo Cars Tech Fund CEO'su Zaki Fasihuddin yapmış olduğu değerlendirmede: “Tüm ürün gamımızı elektrikli hale getirmek üzere sektöre öncülük eden taahhüdümüzün yansımasına uygun olarak Volvo Cars'ın geleceği elektrik üzerine olacak” dedi ve ekledi: “Elektrikli araçların daha geniş kitleler tarafından benimsenmesini desteklemek için elektrikli otomobilin şarjının bir aracın benzin deposunu doldurmak kadar basit hale getirmek gerekiyor. FreeWire şirketine yapmış olduğumuz yatırım bu alandaki hedeflerimizin güçlü bir göstergesi.”

FreeWire CEO'su Arcady Sosinov, “Elektrikli araç (EV) hızlı şarj ve ultra hızlı şarj teknolojimiz sayesinde yeni pazarlar ve iş modelleri geliştirmek üzere Volvo Cars ile iş birliği yapmaktan heyecan duyuyoruz” dedi ve ekledi: “Volvo gibi köklü geçmişi olan ve gelecek vizyonuna sahip bir otomobil üreticisiyle iş birliği yapmak, şirketin büyümesini gerçekten hızlandıracak teknolojiye, testlere ve yeni stratejilere erişmemizi sağlayacak.”

Volvo Cars Tech Fund bu yılın başında faaliyete geçti ve dünyanın dört bir yanındaki yüksek potansiyele sahip yeni teknoloji şirketlerine yatırım yapmayı hedefliyor. Yatırımları daha çok yapay zekâ, elektrifikasyon, otonom sürüş ve dijital mobilite hizmetleri gibi otomobil endüstrisini dönüştüren stratejik teknoloji eğilimleri üzerine yoğunlaşıyor