Cengiz Holding- Limak Holding ve Kolin İnşaat ortaklığı ile yapımı süren tren garında 6 şeritli demiryolu olacak. İçinde 140 odalı oteli, ofisleri, toplantı salonları, 180 mağazası da bulunacak tren garı yolcuların tüm ihtiyacına cevap verebilecek.
İSTANBUL – Hızlı trenin ulaşımdaki konforunu, havalimanlarında olduğu gibi garda da devam ettirecek olan Türkiye’nin ilk havalimanı konseptinde yapılan Yüksek Hızlı Tren (YHT) Ankara garı 235 milyon dolar harcamayla tamamlanarak önümüzdeki yılın mayıs ayında hizmete açılacak. Cengiz Holding-Limak Holding-Kolin İnşaat ortaklığında yap-işlet-devret modeli ile yapımı süren Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı, Türkiye’nin ilk konsept demiryolu ulaşım ve yaşam üssü olarak hizmete girecek.

Ankara ulaşımın da başkenti
Halen İstanbul, Eskişehir Konya hızlı trenlerinin bağlantı noktası durumundaki Ankara, 2016 yılında Bursa, İzmir ve Sivas bağlantılarının eklenmesi ve takip eden yıllarda ise Antalya, Adana, Erzincan ve Kars bağlantılarının da hizmete girmesiyle ulaşımın da başkenti olacak. Türkiye’nin dört bir yanından her gün yüzbinlerce insanın kesişme noktası olacak Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı aynı zamanda, yolcuların yeme içmeden konaklamaya, toplantılarını yapacakları salonlara ve alışverişlerini yapabilecekleri dünyaca ünlü markaların mağazalarını içinde barındıran bir yaşam alanı olacak.

Günde 120 bin kişi girip çıkacak

Mayıs ayında açıldığında günde 120 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen Ankara YHT Garı ve yaşam alanlarının, yeni hatların tamamlanmasıyla birlikte ziyaretçi sayısının iki katına yükseleceği tahmin ediliyor. Ankara’dan hızlı tren yolculuğuna çıkacaklar, yolcu uğurlayacaklar, ya da yolcu karşılayacak olanlar, Ankara Merkez Metrosuyla kolayca 175 bin metrekare kapalı alanı olan Ankara YHT Garı’na ulaşabilecek. Gardaki yaşam alanlarında yemeğini yiyebilecek, alışverişini yapabilecek yolcular tren saatleri geldiğinde rahat ve hızlı bir yolculuğa çıkacak. Aktarma yapacak yolcular da, diğer trenin saati gelene kadar havalimanlarında olduğu gibi tüm ihtiyaçlarını karşılayabileceği ferah bir garda konforlu zaman geçirebilecekler.

Bürokrasi ve iş dünyasının buluşma noktası

Yüksek hızlı tren garındaki kiralanabilir ofisler, Ankara’ya sıkça gelen iş dünyasının işlerini de kolaylaştıracak. Kentin merkezinde yer alan ve 4000 metrekareye yayılan ofislerde düzenlenecek toplantılar için İstanbul’dan bir iş adamı birkaç saat öncesinden yola çıkarak hızlı trenle Ankara garındaki toplantısına zamanında ulaşabilecek. Toplantıların birkaç güne yayılması durumunda ise 140 odalı 4 yıldızlı otelinde konaklayabilecek. Garın kentin tam merkezinde olması, ziyaretçi sayısını da artıracak. Ankaralılar ‘Yaşamın yeni merkezi’ olacak Ankara garında boş vakitlerini de kaliteli geçirebilecek. 25.000 metrekare yaşam alanı bulunacak projede ayrıca, kafeler, VIP ve CIP salonları, TCDD ofisleri, bilet satış gişeleri ve 2500 araçlık otopark da yer alıyor. 

Kar yağdı, rüzgar esti derdi yok
Hava koşullarından etkilenmeyen rötarsız ulaşım sistemi ile hava yolu ulaşımına yeni bir alternatif olarak gelen yüksek hızlı trenler, yolculara zaman tasarrufu sunuyor. Yüksek hızlı trenler, konforlu yolcu salonları ve seyahat esnasında gerekebilecek tüm ihtiyaçlara cevap veren iç donanımı ile standartların üzerine çıkıyor.  Yapılması planlanan yüksek hızlı tren ile Ankara – İstanbul arası 90 dakikaya inerek ulaşımda zaman devrimi gerçekleşecek. Sefer ve vagon sayılarının arttırılarak devam etmesi hedeflenen yüksek hızlı trenler ile mega kent İstanbul’un da ulaşımı raya oturacak. Marmaray bağlantılarının tamamlanması ile birlikte İstanbul’un birçok noktasından İstanbul Yüksek Hızlı Tren Ana Garı’na kolayca ulaşılacak.