Spora ve sporcuya verdiği destekle sektörde ayrışan Castrol, 2022–2023 sezonunda da resmi içerik partneri olarak dünyada Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi’nden (NBA) sonra en çok ilgi çeken basketbol organizasyonu olan Turkish Airlines EuroLeague’i desteklemeye devam ediyor.

Castrol EDGE, son beş sezonda üç kez Türk takımlarının şampiyon olduğu ve sporcuların baskı altında gerçek performanslarını gösterdiği Turkish Airlines EuroLeague’in yanı sıra EuroCup’ın da içerik partnerliğini üstlenerek basketbol taraftarlarının coşkusuna ortak oluyor.

Castrol Türkiye, Ukrayna ve Orta Asya Pazarlama Direktörü Nilay Tatlısöz Castrol EDGE’in Turkish Airlines EuroLeague ve EuroCup’ın resmi içerik partneri olmasına karar verirken izledikleri stratejiyi şöyle açıklıyor: “Yüksek basınçla çalışan günümüz motorlarının ihtiyacı güçlü bir motor yağıdır. Sıvı titanyum ile güçlendirilmiş Castrol EDGE, yüksek basınç altında şekil değiştirerek daha güçlü olur ve motorun gerçek performansını ortaya çıkarır. Turkish Airlines EuroLeague’deki sporcular da baskı altında en iyi performanslarını göstererek başka bir seviyede oynuyorlar. Sporcuların yanı sıra kenarda oturan ve en kritik anlarda verdiği kararlarla maça doğrudan etki eden koçlar, tribün ya da ekran başında maçın her anını yaşayan taraftarlar ve basketbol severler de en baskılı anlarda gerçek performanslarını ortaya çıkartarak bu muhteşem atmosfere katkıda bulunuyorlar. Bu yüzden de şimdiye kadar ürettiğimiz en güçlü yağımız Castrol EDGE’in DNA’sının Turkish Airlines EuroLeague ile çok iyi uyuştuğunu düşünüyoruz” diyor.

Gazapizm’den yeni sezona özel şarkı

Castrol EDGE’in 6 Ekim’de başlayacak yeni sezonun heyecanını yansıtmak için Gazapizm iş birliği ile çektiği yeni reklam filmi de basketbol severlerin beğenisine sunuluyor. Turkish Airlines EuroLeague’e özel hazırlanan ve yeni sezonda yayınlanacak reklam filminde Gazapizm’in ‘Sağı Solu Kes’ şarkısı ‘Baskıyı Kes’ mottosuyla uyarlanıyor. Sezonun başlamasıyla yayınlanmaya başlayan reklam filmi, geçen sezona ait baskı altında ortaya konulan gerçek performans anlarından oluşuyor. Reklam filminin seslendirmesi de basketbol severlerin akıllarında yer etmiş birçok maçı anlatan Murat Kosova tarafından gerçekleştiriliyor.

Kampanyanın devamının geleceğine de değinen Tatlısöz, amaçlarının geçen sezon olduğu gibi basketbolun en heyecanlı anlarını taraftarlara ulaştırmak olduğunu ve ‘Baskıyı Kes! Gücü performansa dönüştür!’ mottosuyla hazırlanan videonun bütün sezon boyunca gerçek performansı ortaya çıkaran anlarla sürekli güncelleneceğinin de altını çiziyor.