Kia'nın kısa süre önce tanıttığı elektrikli modeli EV6'dan sonra izleyeceği yolun sinyallerini veren konsept model EV9 tanıtıldı.

Kia'dan yeni elektrikli SUV: EV9 - 15

EV6 gibi konsept EV9'da şirketin elektrikli araçlar için geliştirdiği Electric-Global Modular Platform (E-GMP) üzerinde yükseliyor.

Kia'dan yeni elektrikli SUV: EV9 - 9

Şirketten yapılan açıklamaya göre, keskin kenarlı dış hatların tasarımında doğada bulunan kristaller ve kayalardan ilham alınmış.

Kia'dan yeni elektrikli SUV: EV9 - 10

350 kilowattlık şarj desteği sunacak olan model in bataryaları 20 dakikada yüzde 10'da yüzde 80'e ulaşabiliyor. EV9 tam dolu şarjla yola çıktığında 483 kilometrelik bir menzil vadediyor.

Kia'dan yeni elektrikli SUV: EV9 - 12

Konsept aracın iç kısmında dışarıdaki keskin çizgilere yer verilmemiş. Araçta 27 inçlik sürücü bilgi ve multimedya ekranı birleşik halde yer alıyor.

3 sıralı bir koltuk düzenine sahip olan araçta orta sıradaki koltuklar masaya dönüştürülerek 1. ve 3. sıra koltuklar karşılıklı olarak döndürülebiliyor. Alternatif olarak 3. sıra koltuklar tamamen geri dönerek bagajdan dışarısı izlenebiliyor.

Kia'dan yeni elektrikli SUV: EV9 - 19

Aracın döşemelerin denizlerden toplanan balık ağları ve plastikler gibi geri dönüştürülmüş malzemeler kullanılmış.

Ön tarafından bir havalandırma girişine ihtiyaç duymayan elektrikli aracın bu bölümünde yanmadığında görünmeyen aydınlatmalara yer verilmiş.

Kia'dan yeni elektrikli SUV: EV9 - 17

Araçta üretim versiyonunda olması beklenmeyen karşılıklı kapaı tasarımına yer verilmiş. Modelde ilgi  çekici bir başka özellik ise tavan raylarının istenildiğinde içeri girmesi.

Kia'dan yeni elektrikli SUV: EV9 - 16

Araçta dikiz aynaları yerin son dönemde yeni araçlarda görmeye alıştığımız kamera sistemi kullanılmış.