Türkiye’de, sedan otomobillere ilgi her zaman üst düzeyde oldu.  Renault yıllardır sedan otomobillerin en çok boy gösterdiği D segmentine, beklentilere uygun bir sedanla giremedi. Laguna, bu sınıfta markayı en iyi temsil eden model oldu ve şartlar düşünüldüğünde haddinden fazla başarıyı bile getirdi Renault’a. 
Renault Latituide’un tasarımına hangi açıdan bakarsanız bakın, sınıfının ötesinde boyutlara sahip olduğunu görüyorsunuz. 1.5 dci Latitude ile en büyük farklılık üstünün tamamen cam tavan olması. Panoramik değil; ama sunroof işlevi görüyor. Konfor odaklı bir otomobil olarak üretilen Latitude ‘un içerisine geçtiğimizde, geniş hatların vermiş olduğu geniş hacme sahip bir kabin bizleri karşılıyor. 3 kollu direksiyon tasarımı diğer Renault modellerinden tanıdık. Bu otomobilin en büyük kozu arka tarafında. Arkada sunulan hacim devasa boyutta ve özellikle makam otomobili kullanımları için çok uygun. 

Lüks donanımıyla dikkat çekiyor
Ön konsolu ergonomi açısından incelediğimizde; sürücü ve yolcunun istediği noktaya rahatça ulaşabildiğini görüyoruz. Ön ve arka bölümdeki hava farklı kontrol altına alınabiliyor. Klima sadece 3 bölmeli özelliği ile ön planda değil. Orta bölüme yerleştirilmiş navigasyon sistemi, orta konsolda kolçağın ön bölümünde bulunan joystick sayesinde rahatça kontrol edilebiliyor. Navigasyon kullanımı kolay ve sürüş pozisyonunda pek sıkıntı yer almıyor. Ön konsolda ve orta konsolda bulunan maun kaplama ve deri koltuklar otomobilin içerisindeki lüks kavramını ortaya çıkarır nitelikte.
Orta konsolda, ön ve arka kapı kenarında irili ufaklı gözler bulunuyor. Test aracımızda anahtarsız çalışma sistemi, xenon far, USB, Ipod girişi, hız sabitleyici ve hız limitörü mevcut. Araçta 2.0 litre dizel motor bulunuyor. Bu motor 4000 d/d’da 157 bg güç ve 2000 d/d ‘da 240 Nm tork üretiyor. 6 ileri otomatik şanzımana sahip. Latitude, 0 ‘dan 100 km /s ‘ye 9.9 sn’de çıkarken, maksimum 215 km/s‘lik bir hız değerine sahip. Fabrika verilerinde göre ortalama yakıt tüketimi ise 6.5 litre. Altı ileri otomatik şanzıman iyi çalışıyor ve sarsıntısız geçişlere sahip; ama yavaş olan hızıyla EDC‘yi aratmıyor değil. Latitude, konfor odaklı üretildiği için yolda bulunan birçok çukur, kasis gibi rahatsız edici etmenleri başarılı süspansiyonları sayesinde absorbe edebiliyor. Bu süspansiyon sistemi virajlarda otomobilin performansını biraz törpülüyor; fakat unutmayalım iki bu konfor odaklı bir otomobil. Virajlara girdiğinizde otomobil gövdesini fazla yatırıp önden kaymalara sebep olabiliyor. Bu durumda ESP, fazla gecikmeden devreye giriyor ve Latitude’u rayına oturtmamıza yardımcı oluyor. Latitude‘un en dolu versiyonuna sahip olmanın bedeli ise 135.900 TL.

Teknik özellikler:
Motor: 1995cc
Güç :175bg@3750 d/d
Tork : 360Nm@2000 d/d
Maks.hız 205 km/s
0-100km/s: 9.9sn
Tüketim :6.5lt/100km
Fiyat :135.900 TL