Nissan, Qashqai ile yaptığı yeni tasarım çizgisini X-Trail’le devam ettiriyor. Yenilikçi tasarım ruhuna sadık kalıp yenilenerek elden geçirilen Nissan, yeni  X-Trail eski jenerasyonuna göre daha sportif ve segmentinin en geniş iç mekanı ile dikkatleri üzerinde toplamayı başarıyor. Test konuğumuz X-Trail’i yakından tanıyoruz…

Nissan X-Trail Dış Tasarım
Nissan X-Trail yenilikçi, dış tasarımı daha yumuşak ve geçişli yuvarlak hatlarıyla öne çıkıyor. Araca önden baktığımızda Qashqai’de gördüğümüz ızgaradaki V şeklindeki görsel ve kaput üzerindeki hatlar güçlü karakter yapısını ön plana çıkarırken, gövdeye doğru uzanan LED ön far grubu ve krom detaylarla şıklık artırılıyor. Yan bölümde ise kapı kolu, cam kenarlarındaki krom kaplamalar ve tavan rayındaki krom kaplamalarla daha estetik ve şık bir görünüm sergileniyor. Arka bölümde ise şeffaf görünen dikey far grubu, bagaj kapağına yerleştirilen logo, ince detaylandırılan krom geçişler ve 19 inç’lik alüminyum alaşımlı jantlarıyla sportif ve atletik duruş sergiliyor.

Nissan X-Trail Konfor & İç Tasarım
Nissan X-Trail, SUV segmentinin en geniş iç hacmine sahip araçlardan biri. Anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemiyle aracınıza girip direksiyon arkasındaki çalıştırma butonuna basarak aracınızı kolaylıkla çalıştırıyorsunuz. Ele tam oturan üç kollu direksiyon ve üzerindeki kısa yol tuşları, yol bilgisayarı, Cruise Control ve müzik sistemini kontrol edebiliyorsunuz. Nissan Yeni X-Trail’in iç mekanı genişleyen boyutları ile daha geniş ve daha ferah dizayn edilmiş. Gayet iyi okunabilir gösterge ekranı dokunmatik 7 inç’lik bilgi ekranı, buradan geri görüş kamerasını da istediğiniz zaman veya vitesi geriye attığınızda görebiliyorsunuz. Ayrıca arka koltukların arkasında iki adet çocuk koltuğu olması çocuklu aileler için vazgeçilmez bir donanım. Ayrıca Nissan yeni X-Trail’de size sunulan konfor ve teknolojiler ise, çift bölgeli klima sistemi, elektrik destekli direksiyon, Radyo CD MP3 çalar, telefonda bas konuş sistemi ,Bluetooth,  yakıt ekonomisi sağlayan Start&Stop sistemi, Yol bilgisayarı, Akıllı Park sistemi,  Şerit Takip Uyarı Sistemi, Aux-in ve USB bağlantıları, Kör nokta uyarı sistemi, hareketli nesne algılama sistemi, Lastik basınç sistemi, Yorgunluk algılama sistemi, Otomatik uzun far asistanı, Trafik işaretleri tanıma sistemi, Otomatik çarpışma önleyici sistemi ile Nissan güvenlik kalkanı felsefesi sayesinde konforu ve teknolojik yenilikleri sürücü ve yolculara cömertçe sunuyor.

Nissan X-Trail Motor, Performans
Nissan yeni X-Trail 7 ileri otomatik vites dizel 1.6 litrelik motoru 4000 devirde 130 beygirlik güç üretirken, 1750 devirde de 320 Nm’lik tork üretiyor. 0-100 kilometre hızlanmasını 11.4 saniyede gerçekleştirirken, maksimum hızı ise 180 km. Yumuşak süspansiyona sahip SUV aracımız X-Trail arazi sürüşü esnasında konfordan ödün vermiyor. İlk hızlanmada direksiyon yumuşaklığı biraz insanı tedirgin etse de aracımız hızlandıkça sertleşen direksiyon ve yol tutuşu güveni daha da artırıyor. Hızlı girilen virajlarda ESP görevini yerine getirirken, her yol şartında X-Trail güven sağlamasını biliyor.  

Nissan X-Trail Yakıt Tüketimi
Start&Stop sayesinde şehir trafiğinde maksimum yakıt ekonomisi sağlıyor, araç iri cüssesi ve 1550 kg ağırlığına rağmen yakıtı cimri kullanmasını biliyor. Test aracımızın ortalama yakıt tüketimi 6.5 litre olarak gerçekleşti.