Klasik Otomobil Kulübü, Bodrum’da düzenlediği Bahar Rallisi ve Batı Anadolu Rallisi’nin ardından Mercedes-Benz ana sponsorluğunda 29-31 Ekim tarihleri arasında Mercedes-Benz Cumhuriyet Rallisi’ni düzenleyecek. 29 Ekim 2021 Cuma günü Çırağan Palace Kempinski İstanbul’dan start alması planlanan Mercedes-Benz Cumhuriyet Rallisi, üç gün boyunca klasik otomobil tutkunlarını bir araya getirecek.

Rallide birinci gün, İstanbul’un Karadeniz kıyılarına uzanan özel rotanın tamamlanmasıyla Kemerburgaz’da sona erecek. İki yüz yıla yakın geçmişiyle İstanbul’un en önemli tarihi değerlerinden biri olan Fişekhane’de başlayacak olan ikinci gün, belirlenen etapların tamamlanmasının ardından yine Fişekhane’de son bulacak. Rallinin ödül töreni ve “Cumhuriyet Balosu” ise 31 Ekim Pazar günü akşamı Fişekhane’de düzenlenecek.

Klasik otomobiller ile görsel şölen

Klasik otomobil sevenlerin ve sahiplerinin ilgiyle takip ettiği Mercedes-Benz Cumhuriyet Rallisi, İstanbul yollarında nostalji rüzgarı estirecek. Aralarında otomotiv sektörünün önde gelen isimleri, klasik otomobil sahipleri ve koleksiyonerleri, müze sahipleri, sanatçılar ve iş dünyasından isimlerin bulunduğu Klasik Otomobil Kulübü üyeleri birbirinden özel otomobilleriyle bu ralliye katılacak. Ralliyi izlemek ve birbirinden ilginç hikâyeleri olan klasik otomobilleri yakından görmek isteyenler; 29 Ekim 2021 Cuma günü sabahı saat 11.00’de Çırağan Palace Kempinski İstanbul önündeki ralli startına katılabilecekler.

En yaşlısı 1952 model “Mercedes-Benz 220” olmak üzere, 68 adet klasik Mercedes-Benz’in yer alacağı organizasyona toplam 123 klasik otomobil kayıt yaptırdı. Hepsi birbirinden özel garajlarda saklanan ve bu ralli için yollara çıkacak olan klasiklerin en genci ise 1989 model bir “Mercedes-Benz 300 SL”.

Mercedes-Benz Cumhuriyet Rallisi, dünya standartlarındaki ralli organizasyonu ile 260 kişilik katılımcı ve bir o kadar sayıda da teknik destek ekibi ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda start alacak ve üç gün boyunca İstanbul’da klasik şöleni yaşatacak. Yılda 3 kez düzenlenen klasik otomobil rallisine, kadın kullanıcıların ilgisi de gün geçtikçe artıyor. Rallideki kadın katılımcı sayısı bu yıl daha da artarak 105’i bulurken; dünyanın dört bir yanındaki tüm kadınlara cesaret ve ilham vermeyi amaçlayan She’s Mercedes platformuna özel “She’s Mercedes” ödülü de ilk defa verilecek.

Düzenlenen her Klasik Otomobil Rallisi’nde olduğu gibi bu rallide de ayrıca bir sosyal sorumluluk projesi destekleniyor.