MAHLE Aftermarket yeni OzonePRO cihazı ile binek araçlar, otobüsler ve ticari araçlar için ürün yelpazesine hijyenik sterilizasyon cihazı ekledi. OzonePRO, araç kabinlerinin bakteriden ve kokulardan temizlenmiş şekilde müşteriye teslim edilmesini garantiye alabilmek için özelikle araç kiralama şirketleri ve lojistik hizmet sağlayıcılarının ilgisini çekecektir. OzonePRO ayrıca, sürücü sirkülasyonunun fazla olduğu ambulans hizmetleri ve toplu taşıma araçları için de yüksek koruma sağlıyor. Çok yönlü bu cihaz sadece araçlarda değil otel odaları ve iş yerlerinde de kullanılabilecek şekilde tasarlandı. MAHLE OzonePRO ayrıca BRAIN BEE satış markası altında

O3- NEX olarak da sunuluyor ve bağımsız servisler her iki satış markasını da uzman perakendeciler vasıtasıyla temin edebilirler.

MAHLE Aftermarket Genel Müdürü ve Kurumsal Yönetim Başkan Yardımcısı Olaf Henning, şöyle ifade ediyor: “Özellikle bunun gibi dönemlerde, insanlar araçlarda, otobüslerde ve diğer iç alanlarda enfeksiyona karşı güvenilir koruma istiyorlar. MAHLE yeni OzonePRO cihazı ile bu ihtiyaca yönelik güvenilir bir çözüm sunuyor. OzonePRO’nun tasarımında biraz daha geniş düşündük ve araç kullanımı ile sınırlandırmadık. Oteller ve ofisleri ve tesisleri olan iş yerlerinin de yararlanabileceği çok yönlü bir cihaz geliştirdik.”

MAHLE’nin yeni cihazı kabin ve diğer iç alanlardaki havayı temizlemek için ozon kullanıyor. Havanın temizlenebilmesi için aracın ya da odanın tüm kapılarının kapalı olması gerekiyor. OzonePRO sensörleri sterilizasyon işlemi esnasında ortamdaki ozon konsantrasyonunu sürekli olarak ölçüyor ve

uygun değere ulaşana kadar ayarlıyor. Bu değer, hijyenik bir temizlik sağlamak amacıyla bir süre muhafaza ediliyor. OzonePRO aynı zamanda iç alanda olabilecek oksidasyon hasarını önlemek için ozon değerlerini belirli bir aralıkta tutuyor. Tamamen otomatik çalışan bu cihaz, kullanıcıyı dezenfektasyon işlemi bittiğinde uyarıyor. Araçlar ve odalar artık güvenle yeniden kullanıma hazır hale geliyor. Tüm süreç O3-Easy uygulaması ile dışarıdan kontrol edilebilir ve izlenebilir. Sterilizasyon süreci tamamlandığı zaman, istenmesi halinde müşteri için dezenfeksiyon raporu yazdırılabilir.

Yeni OzonePRO cihazı Bluetooth ile MAHLE’nin diğer tüm servis cihazları ile iletişim kurabilme özelliğine sahip. Aracın sigara çakmağı yuvasına bağlanarak ya da talep edilmesi durumunda diğer iç alanlar için ilave güç besleme birimi ile çalışacak şekilde tasarlanmıştır. Bir cihaz 5.000 mg/saat ozon verme kapasite ile 40 metrekareye ya da 1 metreküpe kadar iç alanları, diğer bir deyişle yaklaşık bir binek aracın iç hacmini temizleyebilir. Sadece üç kilogram ağırlığındaki bu cihazın kullanımı oldukça kolaydır.

Yelpazesinde ayrıca, MAHLE Servis Çözümleri bölümü tarafından geliştirilen servis ekipmanlarının yanı sıra, kapsamlı hizmetler ve özelleştirilmiş eğitim programları da yer almaktadır.

MAHLE Aftermarket, dünya çapında 25 merkez ve çeşitli satış ofislerinde yaklaşık 1.700 çalışanı ile temsil edilmektedir. İş birimi, 2019 yılında 950 milyon Avro üzerinde global satış hacmine ulaşmıştır.