Güney Koreli Ssangyong, özellikle arazi araçları ve pick-up’larla pazarda yaşanan rekabette ‘ben de varım’ mesajı veriyor. Ssangyong, satış stratejileri ile gün geçtikçe kendini ileriye taşımayı başarıyor.
Ssangyong’un test ettiğimiz arazi aracı Rexton W de bu konuda markanın en önemli kilometre taşı olmaya aday gözüküyor. Rexton W, özellikle dış tasarımı ile dikkat çekiyor. Aracın ön bölümünü geniş bir şekilde kaplayan ızgara ve farlar dikkat çekici. Araca önden bakıldığında farklı bir hava katıyor. 
Büyük cüssesi, heybetli duruşu ve ekonomik motoru ile her alanda kendinden bahsettirecek bir SUV. Rexton W, büyük boyutu ile Land Cruiser’ı andırsa da onun kadar yetenekli olmadığını söylemek gerek. Şehir hayatında konfor ve gösteriş sağlamak konusunda ise tercih sıralarına oturabilir. Rexton W, yalnızca gösterişi düşünmemiş, aynı zamanda oldukça da işlevsel. Dış tasarımın güçlü görüntüsünün yanında araç işlevsel olmayı da başarıyor. Geniş iç mekanı ve 3 sıra koltuk kapasitesi ile çok iyi dizayn edilmiş. En arka sırada bulunan koltuk sırası aynı zamanda katlanabiliyor. Arkada ise bagaj kapağı açıldığında çok büyük bir bagaj hacmi ortaya çıkıyor.

İÇ MEKAN BEKLENTİLERİN ÖTESİNDE
Böyle bir dev, yaptığınız gezintilerde sizi yarı yolda bırakmayacak türden. İç mekan oldukça şık ve sade tasarlanmış. Direksiyon üzerinde ve orta konsolda bulunan ahşap kaplamalar araç içerisindeki zengin görünümü pekiştirmiş. Göstergeler ve direksiyon simidi üzerinde aparatlar biraz teknolojinin gerisinde kalmış gibi görünse de daha klasik bir hava yarattığını vurgulamak gerekir. Koltuklar ise bu deve yön verirken sizi rahatlatmayı başarıyor. Arka koltuklarda ise baş mesafesi sorunu yok ama diz mesafesi ise rahat olmasına rağmen böyle bir araçta biraz daha uzun olmasını bekliyorsunuz. Buz tutan ön cam ısıtması. ESP, kokuş aşağı inişlerde yokuş iniş destek sistemi de öne çıkan özellikler arasında yer alıyor. 4 çeker çekişli ve 4h moduyla hareketli moddan 2 çekere geçiş yapılabiliyor. Normal şartlarda arkadan itişli… 4 çekere geçtiğinizde bu dalgalanmayı hissetmiyorsunuz. Otomatik şanzıman 5 ileri vites. Mercedes’ten alınan bu otomatik vites zaman içinde geliştirilmiş. 4H modu ile Rexton W arazide kendinden beklenemeyecek bir performans gösteriyor.


KALİTELİ SÜRÜŞ KEYFİ
Rexton W, sürüş konusunda oldukça kabiliyetli. Gösterişli yapısı kaliteli sürüş keyfi ile birleşince tadından yenmiyor. Aracın 110 km/s hızdan sonra biraz da olsa rüzgarı hissetmesi ise göz yumulacak bir eksi. 5-ileri e-Tronic şanzıman ile desteklenen araç, bu şanzıman sayesinde yoluna zorlanmadan devam ediyor. Rexton W, e-XDI 200 motor ile kombine oluyor. Bu motor aracın cüssesini rahatça taşıyor. Gaz tepkileri biraz geç gelse de bu cüssedeki SUV’lerde sıkça görünen bir durum.