Alıcılar işlemlerini hem hızlı hem de güvenilir bir şekilde halledebilmek adına, TSE’den HYB (Hizmet Yeterlilik Belgesi) alan ve işlemlerini sıra beklemeden, hızlı bir şekilde gerçekleştirebilecekleri ekspertiz merkezlerini tercih ediyor. Müşterilerine TÜV SÜD güvencesiyle hizmet veren TÜV SÜD D-Expert Genel Müdür Yardımcısı Ozan Ayözger ‘’ İkinci el araçlarda ekspertiz zorunluluğu sektördeki yoğunluğu büyük oranda arttırdı, bizler de müşterilerimize en iyi hizmeti verebilmek adına yeni atılımlar gerçekleştirdik. Artık ikinci el araç almak isteyenler, satın almayı düşündükleri aracın ekspertiz raporunu Hizmet Yeterlilik Belgeli şubelerimizden güvenle almak için online randevu oluşturabilecekler. Bu sayede müşterilerimiz işlemlerini sıra beklemeden, hızlı ve güvenilir bir şekilde sağlayabilecekler ‘’ dedi.

İkinci el araç piyasasına getirilen ekspertiz zorunluluğuyla birlikte alıcı ve satıcılar arasındaki güven problemi ortadan kalkarken ikinci el araç ekspertiz firmalarının da iş hacminde artış yaşanıyor.

İkinci el piyasasına yeni yönetmelikle gelen güvenilirlik ortamı alıcıları ikinci el otomobile yönlendiriyor. Şu an piyasada ekspertiz yapan firmaların büyük çoğunluğunda TSE HYB bulunmuyor. Belgesi olan firmalar ise artan yoğunluk sebebiyle hem alıcıları mağdur etmemek adına hem de ekspertiz işlemlerini güvenilir şekilde tamamlayabilmek adına yeni çözüm yolları arıyor.

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada TÜV SÜD D-Expert Genel Müdür Yardımcısı Ozan Ayözger, ‘Yılda binlerce vatandaş, almak istediği aracı kontrol ettirmek için ikinci el araç ekspertiz merkezlerinin yolunu tutuyor. Oto Ekspertiz sayesinde aracın güncel durumu tespit edilirken, ekspertiz raporunda, aracın kaza geçmişi, değişen parçaları ve benzer bilgileri görüldüğü için alıcılar artık araçlarını güvenle satın alabiliyor.Yeni düzenlemeyle birlikte sektörde yaşanması beklenen yoğunluğu öngörmemiz nedeniyle, firmamızı ve ekibimizi bu yoğunluğa karşı hazırlamıştık. TÜV SÜD D-Expert olarak, müşterilerimize güvenilir hizmeti, en kolay ve en hızlı şekilde sunma hedefimiz için çalışırken, alıcı ve satıcılar arasındaki güven ortamı oluşmasına katkı sağlamayı ekibimizle birlikte kendimize görev edindik.’ dedi