Dacia Logan MCV’nin dıştan görünümü dinamik ve çekici görünüyor. Eski nesline göre daha enerjik ve modern görüntü sergilenmiş. Özellikle ön far grubu ve logo ile markanın güçlü ve sağlamlığına atıfta bulunulmuş, ayrıca markanın logosu da ön plana çıkarılarak güçlü duruşu desteklenmiş. Yanda ise geniş yan camlarla iç mekanın genişliğine atıfta bulunulmuş, arka bölümdeki yine logo, yeni stop grubu ve tasarım bütünlüğü ile sportif ve daha dinamik görüntü sergilenmiş. Ayrıca Logan Mcv sınıfının en geniş bagaj hacmiyle (573 litre) geniş ailelerin vazgeçilmezi olmaya aday görünüyor.

KONFOR & İÇ MEKAN
Yeni Logan Mcv’nin iç mekanının genişliğini dış tasarımdaki detaylar ele vermişti.  Daha özgün daha yaşanılabilir alanla birlikte, iç mekandaki teknolojik ekipmanlarla alımlığı bir kat daha arttırılmış.
Bunlardan en yenisi 7 inç’lik media, navigasyon ve multimedya sistemi, dokunmatik ekrandan müzik ve navigasyonu kolayca ayarlayabiliyorsunuz. Konfora yönelik diğer sistemleri ise, Radyo CD mp3 çalar, USB bağlantısı, Bluetooth telefon bağlantısı ile yolculuklar çok keyifli geçecektir.  Yeterli saklama alanları, yeni torpido, havalandırma ızgaraları, ön kadrandaki krom kaplamalar, direksiyon üzerindeki kromajlı logo ile iç mekanda şık ve ferah görüntü sergilenmiş.

PERFORMANS & YAKIT TÜKETİMİ
Dacia Logan MCV 1.5 dCİ motor 5 ileri manuel vites AMBİANCE 2000 devirde 160 Nm’lik torku 75 beygirlik güçle desteklenmiş. 0- 100 km hızlanmasını 14.6 saniyede çıkarken, en yüksek hızı ise 164 km. Performansını  iyi bulduğum test aracımızın manuel vites geçişleri sorunsuz gerçekleşiyor. Şehir içi ve şehir dışı kullanımda yeni tasarımı ve teknolojisi ile yolculuklar daha keyifli ve konforlu geçiyor. Eco mode sayesinde yakıt tüketimi %10 daha az gerçekleşiyor.

ORTA KESİM VE GENİŞ AİLELERİN TERCİHİ OLMAYA ADAY
Renault mühendislerinin ard arda yaptığı yeniliklerle iyi bir satış grafiği yakalayan Dacia modelleri  en son Logan Mcv station wagon ile atağa kalktı. Tasarım olarak, iç mekandaki iyileştirmeler, en önemlisi teknolojik yeniliklerle bu segmentteki rekabette bende varım diyor. Ayrıca hem ticari, hem binek  olarak kullanılan bu segment araçlara rağbet arttı. Logan Mcv’nin en büyük artısı segmentinin en büyük bagaj hacmine sahip olması ve yeni Eco yakıt tüketimi yani cimriliği ile ön plana çıkması. Logan MCV’de can sıkıcı olarak bulduğum cam açma düğmelerinin yeri ve kullanım zorluğu ayrıca otomobili satın aldığınızda klima sistemi, ön yolcu yastığı gibi donanımlara artı para istenmesi, bu donanımlar da içerisinde tek fiyat olsaydı daha iyi olurdu. Yeni Logan Mcv orta kesim ve geniş ailelerin tercihi olacak.