Tüketicinin otomobillerden beklentisi sürekli yükselirken teknik donanım yanında tasarım beklentilerinin de değişmesi firmaları sürekli yeniliğe itiyor. Özellikle küçük işletmelerin ihtiyaçlarını karşılama noktasında beklentileri karşılayabilecek özelliklere sahip olan Ford Tourneo Courier, binek otomobilden geliştirilerek hazırlanan başarılı bir hafif ticari araç. 

TASARIM

Tourneo Courier’in burun yapısı Ford’un izlediği yeni tasarım çizgisine sahip. Kaputun üzerindeki cama doğru uzanan 4 farklı çizgi ise otomobilin ön kısmına hareketli bir görünüm vermiş. Profilden bakınca iri cüsseye göre biraz kısa kalan bir burnu var. Arkaya kayan kapılar tavana kadar yükseliyor, arka kısım ise içerideki alanı verimli kullanılmak üzere tüm ticari otomobiller gibi dimdik bir şekilde aşağıya iniyor. Bagaj kapağı ise çok aşağıda bitiyor yani tampon neredeyse yok gibi bu da tabii ki yükleme kolaylığı sağlıyor. Bu otomobilin bagajı 708 litre. Ancak tüm koltukları yatırırsanız 1656 litre oluyor.

İÇ MEKAN

İçeriye girdiğimizde, Fiesta, Focus ve B-Max den karma bir kokpit var. Yani ticari değil de binek otomobilde olduğunuzu düşünüyorsunuz. Orta konsol oldukça geniş birçok düğme var, ilk kullanım biraz zor olsa da kısa sürede alışabileceğiniz bir şekilde tasarlanmış. Konsolun üstünde renkli olmayan bir ekran var, buradan bazı ayarları orta konsoldaki düğmeden kontrol edebiliyorsunuz. Yüksek donanımlı aracın otomatik kliması bulunuyor. Vites kolu bölümünde bir çakmak ve bardaklık var, kısa tutulmuş el freni ve kol dayama ile birlikte çok ayrıcalıklı olmayan bir tasarım. Yüksek bir tavanı ve çok uzakta bir ön camı var, öyle ki ön cama uzanarak dokunmakta zorluk çektiğimi söyleyebilirim. İçerideki alan zaten oldukça ferah bir de bu uzaklık çok daha geniş bir yaşam alanı sunuyor. Arka koltuklar uzun seyahat için bile oldukça rahat. Baş ve diz mesafesi çok iyi.

DONANIM

Tourneo Courier, 4 farklı donanım seçeneği ile satılıyor. Esp ve acil fren destek sisteminin yanı sıra Ford SYNC sistemi ile ellerinizi kullanmadan telefon görüşmesi yapabiliyorsunuz ve sesli bir şekilde sistem size mesajlarınızı okuyabiliyor. Yokuş kalkış destek sistemi ve lastik basıncı ile ilgili sizi bilgilendiren sistem gibi güvenlik özellikleri bulunuyor.

YOL TUTUŞ & YAKIT TÜKETİMİ

Tourneo Courier, 5 ileri vitesli manuel şanzıman ve  1.6 litre 95 beygir güç üreten dizel motora sahip. Bu motorun maksimum torku 215 Nm. Aslında bu hacimdeki dizel motor için düşük güç ve düşük tork var ancak yakıt tüketimi düşük ve uzun ömürlü bir motor için bu şekilde bir çözüm üretilmiş. Ticari araçta uzun ömür ve yakıt tüketimi düşünülürse biraz sakin bir motor kabul edilebilir oluyor. Ticari araçlarda uzman olan Ford bu otomobilde de oldukça başarılı özellikle yol tutuşu konusunda ticari bir otomobilde olduğunuzu hissetmiyorsunuz. Üstelik oldukça hisli bir direksiyona sahip, bu şekilde virajlı yollarda çok rahat bir kullanım mümkün. Yol bilgisayarı 5.9 litrelik bir tüketim gösteriyor, ancak bu kullanıma ve şartlara göre değişkenlik gösterebiliyor.