Renault’un küçük sınıftaki modeli Clio, ilk olarak 1990 yılında üretilmeye başlanmıştı. Otomobil severler Clio’nun 4. nesliyle 2012 yılında tanışmıştı. Tasarımda ince ve yalın hatlara sahip olan Clio, zaman içerisinde küçük sınıfa hareket getiren modellerden biri haline geldi. Yenilenen Clio’nun dış tasarımındaki en önemli detay arka kapı kolları. İç mekânda en az dışı kadar şık ve kullanışlı. Buna bir de test otomobilimizdeki GT-Line donanımı eklendiğinde, ortaya daha göz alıcı ve size ait olduğunu hissettiğiniz bir kabin çıkıyor.

R-Link son derece kullanışlı ve fonksiyonel bir multimedya sistemi olmuş. 
Normal bir yol bilgisayarının dışında yaptığınız yakıt ekonomisinin sayısal değerlerini farklı numerik formatlarda görebilirsiniz. Mobil cihazınızdaki interneti paylaştırarak Renault’nun uygulamalarını R-Link’e indirebilir, tweetlerinizi de bu ekrandan okuyabilirsiniz.
Bu sistem içinde yer alan başka bir keyifli özellik de R-Sound. Farklı Renault seslerine motorla ve gaz pedalıyla entegre olan sistem sanki otomobilinizin sesi bir Clio V6’ymış gibi çıkıyor. Renault Clio 1.5 dCi EDC GT-Line, bu anlamda özellikle şehir içi kullanımlarda gerçekten de eğlenceli bir sürüş keyfi sunuyor.
Çok seçenekli olarak kişiselleştirilebilen Clio’da GT-Line donanım seviyesinde 16 inç’lik jantlar standart. Renault Clio 1.5 dCi EDC GT-Line’da 17 inç’lik jantlar opsiyonel olarak sunuluyor. Ayrıca özel gündüz LED farlar da bu donanım seviyesine ait. Koyu metal GT-Line detayları ve koyu metal yan aynalar yine bu donanım paketi içinde yer alan diğer detaylar arasında. 

PERFORMARS & YOL TUTUŞ
Test aracımız, yol tutuş özellikleri bakımdan da oldukça iyi bir performans ortaya koyuyor. Geliştirilmiş süspansiyon elemanları ve revize edilen direksiyon Clio’yu daha iyi şekilde yola tutunur hale getirmiş. 
Energy sınıfı 1.5 lt’lik kendini ispatlamış olan dizel ünite 90 bg gücünde ve tork değeriyse 220 Nm. Bu tork değerini alt devirlerde çok net hissedebiliyorsunuz. Bu sayede üst viteslere otomobili rahatlıkla çıkararak beraberinde ciddi de bir ekonomi sağlanmanız mümkün.
Altı kademeli EDC şanzımanla oldukça uyumlu bir iki haline gelen kombinasyon Clio’nun hafif karoseriyle hem performanslı hem de ekonomik bir sonuç ortaya çıkarmayı başarıyor.
Bu şanzıman kendini çift kavrama gibi hissettirmese de geçişleri sarsıntısız. Tüketim değerine baktığımızda; fabrika verisi olan 3.7 lt’lik ortalama tüketimi yakalamak pek de mümkün değil.
Test aracımızla elde ettiğimiz tüketim değeri 4.8 lt. 45 lt’lik yakıt deposuna sahip otomobilimizle 960 – 980 km’lik bir menzil elde ettik. Test aracımız Renault Clio 1.5 dCi EDC GT-Line, genel anlamda değerlendirildiğinde beklentileri karşılıyor diyebiliriz.