Buluşları ve çevreci çözümleriyle iklimlendirme sektörüne öncülük eden Daikin, bu yıl 19’uncusu gerçekleştirilen “Ozon Paneli”nin katılımcısı oldu. Montreal Protokolü, Ozon tabakasını incelten maddeler, florlu sera gazları vb. konularla ilgili mevzuatlar hakkında yapılan çalışmalar, güncel bilgiler ve yapılması planlanan faaliyetler ile ilgili olarak bilgilendirme yapmak amacıyla her yıl T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Ozon Paneli’ etkinliğinde  Daikin de gerçekleştirdiği sunumla katkıda bulundu. Panelde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen “Hidrokloroflorokarbon Sonlandırma Yönetim Planı” projesi kapsamındaki ‘Son Kullanıcı Eğitimleri’ne katkılarından dolayı da Daikin Türkiye’ye 2 tane ‘teşekkür plaketi’ verildi. Teşekkür plaketlerini Daikin adına Dr. Andaç YAKUT ve Hakan MARANGOZ aldı. 

18 Aralık 2018 tarihinde İstanbul’da gerçekleşen 19’uncu Ozon Paneli’ne iklimlendirme sektörü, sivil toplum kuruluşları ve kamu kuruluşlarının temsilcilerden oluşan yaklaşık 80 kişi katıldı. Bu yıl “İklimlendirme Sektöründe Enerji Verimliliği Algısı” temasının işlendiği panelde, 1 Ocak 2019 tarihi itibariyle yürürlüğe giren ‘Montreal Protokolü Kigali Değişikliği’ kapsamında gündeme gelen enerji verimliliği konusuna odaklanıldı. 

Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı (UNIDO) Türkiye Temsilcisi ve Bölgesel İşbirliği Merkezi Direktörü Süleyman YILMAZ’ın, Çevre ve Şehircilik İstanbul İl Müdürü Hacı Mehmet GÜNER’in ve Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Banu Behram KURAN’ın açılış konuşmalarıyla başlayan panel, iklimlendirme ve soğutma sistemlerinde enerji verimliliği, Türkiye ve Avrupa Birliği’ndeki eko tasarım ve enerji etiketlerindeki gelişmeler üzerine yapılan sunumlarla devam etti.  Panelin ‘İklimlendirme Sektöründe Enerji Verimliliği’ bölümünde ise Daikin Türkiye Yeşil Enerji ve Çevre Bölüm Koordinatörü İSKİD adına Dr. Andaç YAKUT, İSKİD adına “Türkiye İklimlendirme Sektörü’nde Enerji Verimliliği ve Güncel Yönetmelikler” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Yakut, sunumunda Türkiye iklimlendirme sektörü, Türkiye klima pazarına genel bakış, Türkiye’de klima ve ısıtma cihazlarına yönelik eko tasarım ve enerji etiketlemesi konularında bilgiler aktardı. Bu sunumun ardından Daikin Europe temsilcisi Valérie LAMMERANT “Avrupa Birliği’nde Eko Tasarım ve Enerji Etiketlemesi Eğilimleri” başlıklı sunumuyla, konu hakkındaki son gelişmeleri ve güncel bilgileri katılımcılarla paylaştı.