Havaların ısınmasıyla birlikte aracımızdaki kış lastiklerini de rafa kaldırmanın zamanı geldi. Bu farkındalıkla Continental, güvenli sürüş ve araç performansı için sürücülere yazın yaz , kışın da kış lastiği kullanmaları yönünde tavsiyelerde bulunuyor. Yaz mevsiminde kış lastiği kullanmanın lastiği çabuk yıpratarak araç performansını ve sürüş güvenliğini tehlikeye attığına işaret eden Continental, yakıt tüketiminde de artış yaşanacağının altını çiziyor.

Sürücülere her yaz ödüllü lastikler sunan Continental, bu yaz da karşılaştırmalı yaz lastiği testlerinde otomobil kulüpleri ve dergilerinden tam not aldı. Avrupa’nın yanı sıra Rusya ve Polonya'da yapılan testlerde de üst sıraya yerleşen Continental lastikleri, Avrupa'da yapılan 16 lastik testinde toplam 10 galibiyet ve 12 defa en yüksek dereceyi elde eden skoruyla başarısını ortaya koydu.

Testlerin en iyisi PremiumContact 6

Continental PremiumContact 6 yaz lastikleri, testlerde yine açık ara önde gidiyor. En son Avustralyalı otomobil dergisi “Wheels” tarafından en iyi lastik seçilen PremiumContact 6, Almanya, Avusturya ve İsviçre'den önemli otomobil kulüpleri ve ünlü Alman otomobil dergisi AutoBild tarafından test edildi. AutoBild uzmanları Continental PremiumContact 6’yı “dengeli, güvenli ıslak yol tutuşu, kısa ıslak ve kuru fren mesafesi, yakıt tasarrufu sağlayan, yüksek kilometre ve iyi bir ekonomi sunan premium lastik” sözleriyle özetledi ve “Test Galibi ve Eko Şampiyon” olarak adlandırdı. Auto Zeitung test pilotları ise lastiğin performansını “ıslak yolda olağanüstü yüksek güvenlik ve üstün dinamik yol tutuşu” sözleriyle özetledi. Continental'in testlere meydan okuyan yaz lastiği PremiumContact 6, uluslararası birçok derginin yaptığı testlerde de başarılı sonuçlar elde etti. Polonya'nın önemli otomobil dergisi ve Rus otomobil dergisi Za Rulem, PremiumContact 6'yı “kuru frenleme performansı ve ıslak ve kuru yol tutuşunda en iyi lastik ” derecesine layık gördü. Aynı zamanda yapılan lastik testlerinde, önemli bir otomobil kulübü ÖAMTC, PremiumContact 6’yı “tavsiye edilir” olarak nitelendirdi.

SportContact 6'dan “üstün performans”

Continental’in lüks limuzinler ve spor araçlar için tasarladığı yüksek teknolojili lastiği SportContact 6, bu bahar Sportauto ve AutoBild Sportscars dergileri tarafından gerçekleştirilen iki testin şampiyonu oldu. Sportauto temsilcileri bu lastiği “üstün”, AutoBild Sportscars ise “üst sınıf spor lastiği” olarak tanımladı.