Skoda Rapid, 5 kapısıyla fonksiyonel bir tasarıma sahip. Aracın en fazla dikkat çeken özelliği, iç mekan ferahlığı. Rapid’de üç farklı motor seçeneği bulunuyor. Test aracımız Skoda Rapid 1.6 TDI Elegance, ön ızgaranın dışındaki krom detayı ile dikkat çekerken, farlarla aynı boyuttaki sisler de gözden kaçmıyor. Yan bölümde keskin hatların hakimiyetini çamurluklarda ve önden arkaya doğru uzanan bir hat şeklinde görmek mümkün. İçeride çift renkli ön konsol yer alıyor. Açık renkli malzemeler ve geniş camlar ferah bir kokpit sunuyor.

MOTOR & YAKIT TÜKETİMİ
Rapid 1.6 TDI Elegance’ın az yakması kullanan sürücülerin en çok memnun olacakları özelliklerden biri. Dizel araç fabrika testlerine göre şehir içinde 5.6 litre yakıt tüketirken şehir dışında 3.9 litrelere kadar düşüyor. 1598 CC büyüklüğündeki silindir hacmi 105 beygir güç üretiyor ve bu da aracın 0-100 km hızlanmasını 10.6 saniye gibi çok iyi bir rakama sahip olmasını sağlıyor.

SÜRÜŞ PERFORMANSI & DONANIM
Yol tutuşu konusunda güven veren test aracımızda süspansiyonlar biraz sert. Tasarımı ve iç mekanında sürücü ve yolculara sunduğu ferah ve geniş mekanı ile ayrıca Rapid’e ait Dsg şanzımanıyla şehir içi ve şehir dışı yolculuklarınızda keyifli yolculuklar sunmaktan geri durmuyor. İleri derecede geliştirilen Dsg şanzıman ayrıca manuel tiptonik kullanım imkanı sunarken yakıt ekonominize de katkıda bulunmayı ihmal etmiyor.

Aracın başka bir özelliği de yedek yakıt deposu. 55 litrelik yakıt deposunun yanında 7-8 litrelik bir yedek yakıt deposu bulunuyor. Bu bazıları için büyük bir özellik olabilir. 530 litrelik bagaj hacmi ise aile aracı düşünenler için önemli bir özellik. B segmentindeki Skoda Rapid 1.6 TDI Elegance’ın en boş paketi bile oldukça donanımlı. ABS, EBD, ESP, ASR, Park sensörü, Hız sabitleme sistemi, Yokuş kalkış sistemi, Lastik basınç uyarı sistemi, Çelik jantlar ve direksiyondan kumanda sistemi gibi birçok özellik bulunuyor.

TEKNİK ÖZELLİKLER
Silindir Hacmi: 1598 CC
Beygir Gücü: 90 HP
Maksimum Tork: 230 Nm
Maksimum Hız: 184 Km
0-100 Km Hızlanma: 12.2 sn
Şanzıman Tipi: Otomatik
Vites Sayısı: 7 ileri
Yakıt Türü : Dizel
Şehir İçi Tüketim: 5.6 lt
Şehir Dışı Tüketim: 3.9 lt
Ortalama Tüketim: 4.5 lt
Test Ortalama: 5.3 lt