Yayla Genel Müdürü Ethem Çolakoğlu, “Yayla markası olarak yeniliklerimize altın değerinde, yüzde 14 yağlı ve yoğun kıvamıyla Premium yoğurt ile devam ediyoruz. El yapımı su böreği ürünlerimize, tüketicilerimizin her yerde ulaşamayacakları kıymalı su böreği çeşidi ekledik. Su böreği ürünlerimiz de diğer ürünlerimizde olduğu gibi helaldir. Peynirli, Patatesli, Ispanakli ve simdi de Kiymali cesidiyle tüketicilerimizin sofralarini zenginleştiriyor. Salam kategorisinde piyasanın lider markası olarak ürünlerimize yepyeni bir çeşit ekledik, Kasap Şinasi Efendi Salamı. İçerisinde hindi eti parçalarının olduğu yepyeni bir ürünü müşterilerimize sunmuş olduk. Yayla bütün bunların yanı sıra geleceğimiz olan çocukları da düşünerek süt ürününü etnik pazara sundu. Yayla Süt etnik raflarda yerini aldığı andan itibaren tüketicinin ilgisini ve beğenisini yakalamayı başardı” dedi. Yayla’nın 1979’dan bu yana sofraların vazgeçilmez bir markası olarak yeni yatırımları ve yenilikçi yaklaşımıyla fark yarattığını belirten Ethem Çolakoğlu, yatırımlara ve yeniliklere devam edeceklerini ifade etti. Ethem Çolakoğlu, “Gerek yatırım gerekse yeni ürün noktasında Yayla olarak planlamalarımız dahilinde çalışmalarımıza ve yenilikçi yatırımlarımıza devam edeceğiz” diye konuştu

"30 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYORUZ"

Ar-Ge ve gelişen teknolojiye önem veren, müşteri memnuniyetiyle birlikte sağlıklı ürünleri tüketiciye ulaştıran bir kuruluş olduklarının altını çizen Ethem Çolakoğlu, günümüzde 30 ülkeye ihracat yaptıklarını, ürünlerini süt ürünleri, beyaz et, kırmızı et, unlu ürünler, bakliyat ve diğer ürünler olmak üzere 6 alt kategori altında topladıklarını kaydetti. Ethem Çolakoğlu, Euro Helal, IFS, Hccp, ISO 901 üretici sertifikalarına sahip olduklarına değinerek, tüketicilerin ihtiyaçları doğrultusunda yenilenen ve gelişen teknolojiyle birlikte en sağlıklı, en kaliteli ve en doğru ürünleri üreterek müşteri memnuniyetini sürdürdüklerini ifade etti.

"HEDEFLERİMİZE ULAŞMAYI PLANLIYORUZ"

Ethem Çolakoğlu, tüm dünyayı etkisi altına alan Yeni Tip Koronavirüs (COVID-19) salgınında, pazarda sahip oldukları lider konumu yine ellerinde bulundurduklarını belirtti. Pandemide özellikle ihracat noktasında yaşanan olumsuzluklara rağmen iç pazarda tüketicilere ürünlerini üretme ve ulaştırmada herhangi bir sorun yaşatmamaya gayret ettiklerini ifade eden Ethem Çolakoğlu, “COVID-19 salgını, 2020 yılının üçüncü ayından itibaren pek çok sektörde olduğu gibi bizim sektörde de iç ve dış pazarda daralmaya neden oldu. Salgın döneminde taşıdığımız sorumluluğun bilinciyle hareket ettik. Sektörü dominize etmedeki sorumluluğumuzla hareket ederek ve daha çok çalışarak hedeflerimize ulaşmayı amaçlıyoruz” açıklamasını yaptı.