CVK Mobilya, 2007 yılında İstanbul Ziverbey’de küçük bir işletme olarak faaliyetlerine başladı. Mobilyanın Türkiye’de üretim ve ihracat anlamında parladığı bir dönemde hizmete başladıklarından bunun avantajlarını kullandıklarını söyleyen CVK Mobilya Şirketler Grubu Genel Müdürü Fatih Çevik, “Henüz üretim yapmazken işin tasarım ve Ar-Ge alanında ilerleyerek güncel ve modern mobilyalar tasarladık. Şirketimiz o dönemden günümüze kadar geliştirdiği kendine has ve özgün prensibiyle her geçen gün gelişen ve ilerleyen bir firma oldu. Uzun seneler o bölgede faaliyetlerimizi bu prensiplerle sürdürdükten sonra 2014 yılında Türkiye’nin ilk Mobilya kenti olan Modoko Mobilyacılar Sitesi’nde mobilya ve mimarlık mağazası olarak hizmet vermeye başladı. Bu aşamada 2014 yılında CVK Yapı Ahşap San. üretim fabrikası da faaliyetine başladı. Böylelikle hem üretim hem de pazarlama alanında dışarıya bağlı kalmadan, kendi üretimimizi yapmaya başladık. Mutlu ve aile gibi bir ekiple her projenin ve her işin arkasında kendimize güvenen bir firma olmanın mutluluğunu sürdürüyoruz” dedi

"PROJE ÇALIŞMALARINA AĞIRLIK VERDİK"

2020 yılını geçmiş yıllara oranla yüzde 70 büyümeyle tamamladıklarını belirten Fatih Çevik, “2021 yılı içerisinde ise 2020 yılı süresince yapmış olduğumuz çalışmaların faydalarını görmeye başladık. İhracat anlamında bir adım öne geçerken müşteri sirkülasyonu açısından herkes gibi bizi de etkileyen bir azalma söz konusu oldu. Bu dönemde kriz yönetimimiz bizi bir adım öne taşıdı, önemli olan olumsuz geçebilecek dönemlere karşı hazırlıklı olmak. 2020 yılına göre daha az insanla temasımız olsa da büyük işler ve kontrollü çalışmalar yapıldı. Ar-Ge alanında sıkı çalışmalarımızın yanı sıra proje çalışmalarına ağırlık verildi. Güçlü kadro ve yeterli ekipmanlara ve ekibe sahip fabrikamızın çalışmalarıyla yoğun bir süreçten geçtik. Büyümemize olanak sağlayan bir diğer faktörlerden biri de bu. 2022 yılı için hedeflerimiz ve yatırımlarımız daha kontrollü ilerlemek zorunda. Hammadde fiyat artışları şirketimiz için olumsuz bir etki yaratsa da hedefimiz 2022 yılı için şubelerimizi artırıp, fabrika kapasitesini iki katına çıkarmak ve henüz ihracatını yapmadığımız Avrupa ülkeleriyle temas kurmak olacak” diye konuştu.

"100'E YAKIN KİŞİYİ İSTİHDAM EDİYORUZ"

CVK Mobilya Şirketler Grubu bünyesinde alanında uzman yüzde 35’ini kadınların oluşturduğu 100’e yakın kişinin istihdamını sağladıklarına değinen Fatih Çevik, “Bütün ülkelere ihracat yapabilme potansiyeline ve ağına sahip bir firma olarak yüzde 40 oranında Avrupa ülkelerine ihracat gerçekleştiriyoruz. İngiltere, Almanya, Fransa, Belçika ve Hollanda’ya ihracatımız var” şeklinde konuştu. Aylık ortalamada standart ve özel olmak üzere 200 ve üzeri tam set takım üretip teslim ettiklerini ve standart ölçü ve ürünlere bağlı kalmaksızın ürünlerini bu standartlarda yapıp üretttiklerini ifade eden Fatih Çevik, “750 metrekarelik showroom mağazası kapasitemiz var. Fabrikamız ise 3 bin 500 metrekarelik kapalı alana sahip. Fabrika tek bir bina olarak faaliyet gösteriyor” dedi.