D&R, Migros, Carrefour ve seçkin satış noktalarında okuyucularıyla buluşuyor. İlkemiz: Ülkemizdir. Bu ülkenin, bu milletin değerleri bizim de değerlerimizdir. Taş üstüne taş koyan dürüst iş insanı da, sanayici de, tüccar da, her ilkeli siyasetçi ve bürokrat da bizim için değerlidir. İşte Ekovitrin, bu dürüst insanların vitrinidir. Böyle bir yayın organının kurucuları arasında olmaktan onur duyuyorum. 22 yıl önce ilk yayın hayatına başladığımızda ilkemiz neyse bugün de aynıdır. Pozitif, objektif ve bağımsız yayıncılık yapmak, ülkemizin milli ve yerli değerlerine sahip çıkmak bizim ilkemizdir. Ekovitrin yayın hayatına başladığı ilk günden bu yana, sanayicilerimizin, ihracatçılarımızın, üreticilerimizin, girişimcilerimizin hep yanında oldu. Onların sesi olmaya gayret gösterdi.

19. YILIN STARLARI ÖDÜLLERİ MUHTEŞEM TÖRENLE VERİLDİ

Ekovitrin 19 Uluslararası Yılın Starları Ödülleri, Vadistanbul Radisson Blu Hotel’de 8 Aralık’ta düzenlenen muhteşem törenle sahiplerine verildi. 21 ayrı kategoride ödül verildi. Ödül törenimize yurt içi ve yurt dışından çok sayıda katılım oldu. Yılın Starları Ödül Törenlerinin bir özelliği de iş, ekonomi ve siyaset dünyasından isimlerin bir araya geldiği uluslararası bir platform niteliğini taşımasıdır. Ödül törenimizin onur konukları arasında Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve 22. Dönem TBMM Başkanı Köksal Toptan, Türkiye’nin ilk Çevre Bakanı Ali Talip Özdemir, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Başaran Bayrak, Kazakistan Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly yer aldı. Ödüle layık görülen kişi, firma, kurum ve kuruluşları kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.

EKOVİTRİN MEDYA GRUBU'NA İKİ ÖDÜL BİRDEN

Geride bıraktığımız Aralık ayında Ekovitrin tarafından verilen 19. Yılın Starları Ödülleri’nin tevdi törenini gerçekleştirmenin ve Ekovitrin Medya Grubu’nun iki önemli kuruluş tarafından ödülle onurlandırılmasının mutluluğunu yaşadık. İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İHBİR) ihracatımızı destekleyen yayınlarından dolayı Ekovitrin dergimizi “İhracata Destek Ödülüne” layık gördü. Bir başka ödül de Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) 10’uncusunu gerçekleştirdiği “Yeşil Nokta Basın Ödüllerinde” www.ekovitrin.com haber sitemizi çevre değerlerine önem veren yayınlarından dolayı “En İyi Haber Sitesi” ödülüne layık gördü.

EĞİTİM GİRİŞİMCİSİ ÜMİT KALKO

Genç ve başarılı bir girişimci olan Ümit Kalko, eğitim sektöründe marka kuruluşu, yönetimi, stratejik marka planlaması gibi hayata geçirdiği projelerle öne çıkan bir isim. Ümit Kalko, Türkiye’de bir çok önemli üniversitenin “Master Franchise” yapılanma projesini gerçekleştirerek bir ilke imza attı. Kalko, bu projeyi başarılı bir şekilde sürdürüyor. Ekovitrin Yönetim Kurulu Başkanı Kamuran Abacıoğlu ve Haber Merkezimizden Ali Karabaş, Ümit Kalko ile görüştü. Eğitim girişimcisi Ümit Kalko’yu, Ocak sayımızın kapak konusu yaptık. Ülkemizin en hayati sektörü olan eğitim alanında global başarılar elde eden Ümit Kalko’yu tebrik ediyorum. 

2022 ZOR BİR YIL OLACAK

Ocak sayımızda; “2022’de küresel ekonomiyi bekleyen 10 büyük risk” ile ilgili bir araştırma dosyasına yer veriyoruz. Global piyasalarda yüksek seyreden enflasyon, gıda ve enerji fiyatlarındaki anormal yükselişler bütün dünyayı sarstı. ABD ve Avrupa Birliği ülkelerinde bugüne kadar görülmemiş boyutlarda enflasyon yaşanıyor. Tabii Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler de bundan etkileniyor. Ülkemizde 2021 son çeyreğinde anormal şekilde yükselen kurlar ekonomide bir kriz ve yangına dönüştü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın start verdiği “Yeni Ekonomik Önlem Paketi” ile yangın sündürülüp, soğutmaya alındı. Ancak özellikle temel gıdada yüksek enflasyonun devam etmesi dar gelirliler için büyük risk oluşturuyor. TCMB’nin 2022 yılında en büyük mücadelesi enflasyonun aşağı çekilmesi ve fiyat istikrarının sağlanması olmalı. Yoksa işimiz gerçekten zor. Ekonomistler ve piyasa uzmanları yeni önlem paketinin 2022’de ekonomiye nasıl yön vereceğini Ekovitrin için analiz ettiler. En büyük temennimiz 2022’de bütün dünyada covid pandemisinin, savaşların, terör belasının ve ekonomik krizlerin sona ermesi, barış, huzur ve bereketli bir yıl geçirmemiz. Bu duygularla yeni yılınızı kutluyorum.