Bahar kapımıza dayandı… Artık havalar daha da ısınacak ve güneşin ışığını daha fazla bedenimizde hissetmeye  başlayacağız. Güneş tüm doğada olduğu gibiinsan için de uyandırıcı olma özelliği taşıyor. İnsanların mutlu olmasını sağlayan güneşin rahatsız edici etkilerine karşı dikkat edilmesi gerektiğini belirten Cilt Uzmanı Dr. Eyüp Polat, güneşin UVA ve UVB adıyla bilinen ultraviyole ışınlarının cildi olumsuz etkilediğini söyledi.
Polat, şöyle konuştu:

“Bahar ve yaz aylarında bu ışınların aktiviteleri ve etkileri  artar. Kullanıcıların güneş ışınlarına karşı koruma faktörleri yoksa ciddi etkilenmeler ortaya çıkar. Foto yaşlanma ve cilt kanseri türünden rahatsızlıklardan söz edebiliriz. Bu nedenle cildimizi güneş ışınlarından korumak zorunlu bir savunma eylemidir. Cildin erken yaşlanmasını önleyici ürünler kullanılması gerekir. Güneşten en fazla etkilenen hassas ciltler için SPF diye adlandırılan kremler kullanılmalıdır.” Güneş yağı cildi  güçlendirir Güneş yağı, losyon gibi ürünlerin güneşin olumsuz etkilerine karşı cildin güçlü bir savunma elde  etmesini sağladığını ifade eden Dr. Eyüp Polat, “Bu ürünlerin kullanılmaması halinde UVB ve UVA’ların etkisiyle deri altında bulunan kollegen doku zarar görür. Deri kırışıklıkları ve çöküntüler meydana gelir. Güneş yağI ve losyonları bu durumu engeller. Ayrıca yaz aylarında deniz kıyısında oluşan güneş yanıkları ve deri kurulukları da bu preparatlar sayesinde önlenir. Cilt kanseri olma riski ortadan kalkar” diye konuştu.

Zigavus’un formülize ettiği Isolde’nin güneşin UVA ve UVB ışınlarına karşı yüksek koruma sağladığını belirten Polat, sözlerini şöyle tamamladı: “Isolde’nin içinde yer alan provitamin-B5 Aloe Vera özleri ve E  vitamini cildi besleyerek yumuşamasını sağlar. Yağ su dengesini kurar, aşırı sıcaklarda oluşan nem kaybını sınırlandırır. Kollegen dokunun yıkımını önler. Kırışıkların oluşmasını ve artışını önler. Cilt lekelerinin meydana  gelmesini engeller. Adetabir bebek
cildi kadar pürüzsüz ve güzel kalmasını sağlar.

Sonuç olarak cildin erken yaşlanma riski ortadan kalkar. Isolde ürünlerinin sadece yaz aylarından  değil yılın her gününde kullanılmasında yarar var.”