MİO, YAZ LASTİKLERİNİN TAKILMASINI ÖNERİYOR

Dünya markası Mio, uzun yola çıkacak araç sahiplerinin sürüş güvenliği açısından yolculuğa çıkmadan önce mutlaka kış lastiklerini çıkartarak, yaz lastiklerini takmaları gerektiğini öneriyor. Yaz lastiklerinin üzerinde bulunan diş desenleri ve kauçuk bileşimi, aracın yola daha iyi tutunmasını sağlıyor. Diş desenleri, kış lastiklerine göre daha az oyuğa sahip. Bu sayede kauçuk maddesinin yola daha iyi temas etmesi sağlanıyor. Yaz lastiği daha sessiz ve yumuşak bir performans gösteriyor. Aracın yüksek derece performans göstermesi için yaz aylarında yaz lastikleri kullanılmalı. Mevsiminde kullanılmayan lastikler aracın çekiş gücünde kayıplara sebep oluyor.

Diğer taraftan fren mesafesinin uzamasına da yol açabiliyor. ABS ile fren yaparken yaz lastikleri, kış lastiklerine göre sıcak havalarda yüzde 40’lara varan oranlarda daha kısa mesafede durabiliyor. Su tahliyesine yardımcı olan ve kaymayı önleyen özel sırt desenleri sayesinde, yaz lastikleri ıslak sürüş şartlarında daha iyi performans sağlıyor.

Bunların yanı sıra Mio’nun ADAS sistemi adıyla, araçlarda acil ve tehlike oluşturabilecek durumlarda sürücüyü uyarmak ve kazaları önlemek için dizayn edilen bir sistemi bulunuyor. Önden Çarpışma Uyarı Sistemi, Şerit Değiştirme Uyarı Sistemi, Yorgunluk Uyarısı MIO Markasının tüm MIO MIVUE 7 serisinde bu özellikleri kullanıcılarına sunuyor. 

>>>Haberin devamı için tıklayınız<<<