Türkiye’nin en çok tercih edilen dijital güvenlik yazılımlarını sunan Eset, Karadeniz Bölgesi’ndeki iş ortakları, müşteri ve bazı kamu kurumlarının temsilcilerini Trabzon Ramada Plaza Oteli’nde yapılan ‘Geleceğe Hazır Siber Güvenlik’ toplantısında buluşturdu. Toplantı, Eset Türkiye Dağıtıcı ve Saha Grup Müdürü Hakan Ünlü ve Eset Karadeniz Bölgesi Saha Sorumlusu Adem Hotaman’ın ev sahipliğinde gerçekleşti. Etkinlikte Eset’in 2019 dijital güvenlik ürünleri tanıtıldı ve öne çıkan siber tehditler konuşuldu.

“BAĞLANTI NOKTASINDAKİ GÜVENLİK ÖNEMLİ”
Eset Türkiye Dağıtıcı ve Saha Grup Müdürü Hakan Ünlü, “2025 yılına kadar dünyada 75 milyar internet bağlantılı cihazın kullanılacağı tahmin ediliyor. Şu an bile neredeyse her evde en az 4 internet bağlantılı cihaz var” diye konuştu. Ünlü, bu nedenle evdeki cihazların ortak bağlantı noktası olan modemlerdeki güvenliğin büyük önem taşıdığını söyleyerek, “Modeminize siz ve ailenizden başka biri sızabilir ve hatta Wi-fi ağınız yoluyla çeşitli verilerinizi elde edebilir” uyarısında bulundu.


“EVDEKİ DAVETSİZ MİSAFİRLERİ BELİRLEMEK MÜMKÜN”
Eset teknolojisinin modem ve routerlere sızan davetsiz misafirlere karşı da çözüm ürettiğini belirten Hakan Ünlü, Akıllı Ev İzleyici uygulamasının, kişisel Wi-Fi ağını kullanan tüm internet bağlantılı cihazları görüntülediğini aktardı. Ünlü, “Bu uygulama sayesinde, bilinmeyen bir cihaz evinizdeki
ağınıza bağlandığında, bundan haberiniz oluyor“ açıklamasını yaptı. Ünlü, Eset Internet Security, Eset Smart Security Premium ve Eset Multi-Device Security ürünlerinde yer alan Akıllı Ev İzleyici’sinin modem ve routerlerı güvenlik açıklarına karşı taradığını ve tüm izinsiz erişimler konusunda uyarıda bulunduğunu söyledi.

Eset Türkiye Dağıtıcı ve Saha Grup Müdürü Hakan Ünlü,
evdeki cihazların ortak bağlantı noktası olan modemlerdeki
güvenliğin büyük önem taşıdığını söyleyerek, “Modeminize
siz ve ailenizden başka biri sızabilir ve hatta Wi-fi ağınız
yoluyla çeşitli verilerinizi elde edebilir” dedi.


QNAP VE BERQNET DE KATILDI
‘Geleceğe Hazır Siber Güvenlik’ toplantısına, veri depolama çözümleri sunan Qnap Türkiye Ülke Müdürü İsmail Doğan, Firewall çözümleri sağlayıcısı Berqnet Genel Müdürü Murat Apohan ve bağımsız siber güvenlik uzmanı Alper Başaran da katılarak dinleyicilerle görüşlerini paylaştılar.