Ukrayna önce batıdan destek istedi. NATO Ukrayna'nın Rusya ile savaşın eşiğinde olması yüzünden Ukrayna'nın talebini bekletiyor.
 
1-Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy böyle bir kritik ortamda dün Türkiye ye geldi.

Cumhurbaşkanı Erdogan ile çok obemli bir görüşme yaptı. Türkiye hem Kırım'da, hem de Donbas'taki fiili durumu onaylamadığını açıkladı.Gorusme sonrası Cumhurbaşkanı Erdogan'in yaptığı açıklama dünya liderlerine önemli bir nesajdi. Erdoğan:"Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü güçlü şekilde savunuyoruz. Kırım'ın ilhakını tanımamayı bir kez daha teyit ettik."dedi 
Ukrayna; Batı'ya ve AB'ye değil, Türkiye'nin dürüstlüğüne güveniyor.

2-Yarın( 12 Nisan) Libya Başbakanı, 14 Bakan ile Türkiye'ye geliyor. Libya Bakanlar Kurulu'nu Ankara'da yapacak gibi görünüyor. 
Libya Başbakanı ve 14 Bakan'ın Türkiye'ye gelmesi dünyanın ilgisini Erdoğan'a çevirdi.


Libya  Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe'ye Ankara ziyaretinde 5 başbakan yardımcısı ve 14 bakanın yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Muhammed el-Haddad da eşlik edecek. 


Bütün dünya şimdi bu büyük buluşmanın arkasından neler olacağını konuşuyor. 


İtalya Başbakanının  durup dururken Cumhurbaşkanı Erdoğan a "diktatör" benzetmesi  Libya'daki kuyruk acısından kaynaklanıyor.  Uzun bir süredir  İtalya'nın Libya üzerindeki etkilerinin azalmasının neticesi. İtalya'nın Libya'ya yaptığı baskı Erdoğan faktörü devreye girince geri tepti. İtalya libya'daki çıkarları azalınca Cumhurbaşkanı Erdoğan'i hedef alıyor. Sorumluluk taşıyan Muhalif Siyasi partilerin liderlerinin bazıları   İtalyanlara karşı Erdoğan'ın yanında olduklarını açıkladılar. Avrupa'da menfaati bitenlerin Türkiye yi hedef alması yüz yıllardır süren Haçlı zihniyeti. İtalya birinci Dünya Savaşı'nda da Osmanlı Toprağı Libya ya saldırdığı da Trablusgarp'da karşılarında Mustafa Kemal Atatürk'ü görmüşlerdi. Libya'nın zenginliğine yine gözlerini diktiler. Bu seferde  karşılarında Türkiye ve Erdoğan'ı gördüler. Çıkarları zedelenen İtalya Erdoğan üzerinden Libya ya mesaj vermek istedi. Ama karşılığı ağır oldu.
İtalyan Le Ruoublica gazetesi Türkiye, İtalya Başbakanının, Erdoğan’a diktatör demesi sonrası, İtalya’dan 70 milyon euroluk helikopter satın alma anlaşmasını dondurdu." Haberini yayınladı.


İtalya "Dimyat'a pirinç almaya giderken evdeki bulgurdan da oldu. "

3-Mısır Türkiye'nin Akdeniz'de Mavi vatan sınırlarına saygı duyduğunu açıkladı. Mısır ile 8 yıl sonra görüşmeler yeniden başladı. Mısır Doğu Akdeniz'de Türkiye ile ortak hareket edeceğini açıkladı. Bu şu anlama geliyor. Mısır Akdeniz'de Yunanistan ve dolayısıyla AB nin  ve İsrail'in yanında değil , Türkiye'nin yanında olduğunu deklere ettim Mısır dışişleri bakanı  Samih Şükrü dünya kamuoyuna şu açıklamayı yaptı."Türkiye ile ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Mısır her iki tarafında faydasına olacak ilişkilerin kurulmasında isteklidir."

4-Türk Siha'ları artık dünya savaş tarihinde rol model. Savaş uçakları yerlerini Siha' lara bırakıyor. Suriye ve Irak'tan sonra, Karabağ'daki savaşın bitmesine önemli katkılar sağladı. 
Şimdi Rusya ile savaşın eşiğine gelen Ukrayna Türk siha'larının başarısına güveniyor. Donbas'ta Türk siha'lar gözlem uçuşlarını başarıyla sürdürüyor.


Dünya'nın merkezi yine Türkiye oluyor

Dünyada Erdoğan, sözüne en güvenilir başkan olarak takdir topluyor.
Bugün böyle bir dunyada yaşıyoruz.
Yarınlarımız ve gelecek yıllarımız daha güzel olacak...