ZONGULDAK (AA) – Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde avcıların yaraladığı sanılan yaban domuzu için belediye ekipleri seferber oldu.
Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi karşısındaki ormanlık alandan ses duyulması üzerine bölgeye giden güvenlik görevlileri, yaralı bir domuz görmeleri üzerine Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerine durumu bildirdi.

Ekipler, 15 uyuşturucu iğneyle sakinleştirdikleri 150 kilogram ağırlığındaki yaban domuzunu uyutarak güçlükle araca taşıdı.

Gövdesinde saçma yarası tespit edilen domuz, tedavi için Ereğli Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezine götürüldü.

Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Atilla Bulak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, domuzun avcılar tarafından yaralandığını tahmin ettiklerini, yedi kişiyle hayvanı zor taşıdıklarını söyledi.

Domuzların yaralıyken çok saldırgan olabildiğini anlatan Bulak, "Bunun için sakinleştiğinden emin olmadan müdahalede bulunmadık. Yaralı hayvanı, ilk tedavisini merkezimizde yaptıktan sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar Zonguldak İl Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edeceğiz" dedi.