6 Şubat’ta düzenlenen tanıtım toplantısına katılarak soruları yanıtlayan Balparmak marka yüzü, aromaterapist ve oyuncu Ayşe Tolga, arı ürünleriyle tedavi anlamına gelen ve binlerce yıldır uygulanan Apiterapinin yükselen bir sağlık trendi olduğunu belirterek, arılardan gelen yaşam terapisinin Balparmak Apitera serisinde olduğunu ifade etti.

Doğal ve gerçek balı, yine doğal ve sağlıklı diğer arı ürünleri ile bir araya getirerek, tüketicilerine yenilikçi ve katma değerli ürünler sunan Balparmak, Apitera Serisi’nin yeni üyelerini tanıttı. ApiteraZen’in ardından ApiteraUp ve ApiteraMind ile büyüyen seri, sağlıklı yaşamı önemseyen ve günlük hayatında doğal gıda takviyelerine ihtiyaç duyanlar için Balparmak Ar-Ge Merkezi tarafından geliştirildi. İçeriğinde zencefil, tarçın, zerdeçal, kımızı ginseng, guarana, ginkgo biloba gibi şifalı bitkilerin yanı sıra bal ve arıların mucizevi salgısı propolis bulunan Balparmak Apitera Serisi’ni, Balparmak Pazarlama Direktörü Dr. Pınar Nokay, Ar-Ge ve Kalite Direktörü Dr. Emel Damarlı ve oyuncu, aromaterapist Ayşe Tolga anlattı.

Apitera Serisi’nin Mutfağı Balparmak Ar-Ge Merkezi
Balparmak Apitera serisi hakkında bilgi veren Balparmak Pazarlama Direktörü Dr. Pınar Nokay, şunları söyledi:
“Yüzde 99 marka bilinirliği ve yüzde 55 pazar payı ile Türkiye’nin lider bal markası olarak 2018 yılına inovatif serimiz Apitera’nın lansmanı ile başlamaktan mutluluk duyuyoruz. Balparmak olarak en az 92 parametrede analiz ederek doğallığını ve saflığını koruduğumuz balı yine doğal ve sağlıklı diğer arı ürünleri ve bitkiler ile bir araya getirdik ve Apitera serisini tüketicilerimizle buluşturduk. Amacımız tüketicimizin beklenti ve ihtiyacına yönelik, yenilikçi ve katma değerli ürünler geliştirmek. Yaptığımız kapsamlı ankete göre çalışan ve her yaş kesiminden katılımcıların yüzde 40’ı kendini hep yorgun hissediyor. Yüzde 75’i her gün bir şeyi unuttuğunu söylerken katılımcıların yarısı ise mevsim geçişlerinde mutlaka hasta olduğunu belirtiyor. Bu tablodan da hareketle bağışıklık sistemini ve hafızayı güçlendirecek, zindelik verecek desteklere odaklandık. Apitera Serimiz de bu yaklaşımımızın bir yansıması. Kullanımı pratik, gün boyu yanınızda taşıyabileceğiniz Apitera ailesi üç farklı üyesiyle günlük yaşamda karşılaşacağınız bağışıklık sistemi, hafıza ve yorgunluktan kaynaklı sorunlarınıza yardımcı ve destek olmak için geliştirildi.”

Apitera Serisi’nin mutfağının Ar-Ge Merkezleri olduğunu söyleyen Balparmak Ar-Ge ve Kalite Direktörü Dr. Emel Damarlı ise bu merkezin T.C Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Türkiye'nin bal ve diğer arı ürünleri alanındaki ilk ve tek, gıda alanında ise 8'inci Ar-Ge Merkezi olarak yetkilendirildiğini belirterek şunları söyledi:

“Stratejik ürün geliştirme sürecimizde öncelikle tüketicilerimizin günümüz koşullarında yaşadığı günlük sorunları, ihtiyaçları ve talepleri göz önünde bulunduruyoruz. Bu anlamda bağışıklık sistemini güçlendirecek, hafızaya destek olacak ve zindelik sağlayacak ürünlere odaklandık. Bildiğiniz gibi bitkilerin farklı farklı fonksiyonel özellikleri bulunmaktadır. . Apitera serisinde, arı ürünleri ile bitkilerin şifa veren özelliklerini birleştirerek güç birliği oluşturduk. Arı ürünleriyle tedavi anlamına gelen apiterapi ve bitkilerle tedavi anlamına gelen fitoterapi uygulamalarını, Apitera ürün serimizde buluşturduk. Ar-Ge aşamasında büyük bir titizlikle seçtiğimiz hammaddelerle yaptığımız denemeler sonucu tüketicilerimizin ihtiyaç ve taleplerine yönelik ürün içeriklerini belirledik. Ürünlerde bulunan Ginseng ve Ginkgo bilobanın günlük alım miktarlarının belirlenmesinde ise Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ve Fitoterapi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada’nın danışmanlığını aldık. Sonuçta yeni, inovatif ve sağlıklı, kullanımı kolay bir ürün ortaya çıkardık.”

Ayşe Tolga’dan Sağlıklı Yaşam Tüyoları
Toplantıda aromaterapist kimliği ile sağlıklı ve iyi yaşam tüyolarını paylaşan Ayşe Tolga ise Apitera serisinin çıkış noktasının ve amacının çok değerli olduğunu düşündüğünü ve bu projeye dahil olduğu için mutlu olduğunu söyledi:

“Hepinizin bildiği gibi hız kavramı artık hayatımızın her alanında karşılaştığımız bir sorun. Günlük yaşam tempomuzda gerek bağışıklık sistemimizi güçlendirmek, yorgunlukla, stresle başa çıkabilmek gerekse hatırlamamız gereken onca şey için hafızamızı zinde tutmak ve desteklemek için bazı takviyelere ihtiyacımız oluyor. İşte, Apitera Serisi bu ihtiyaçlarımıza cevap olacak, arıların yüzyıllardır insanoğluna sunduğu yaşam terapisini gündelik hayatımıza taşıyacak 3 farklı üründen oluşuyor. Bal ve arıların mucizevi salgısı propolisin şifalı bitkilerle güç birliği yaptığı bu özel karışımlar, doğal ve sağlıklı yaşamı benimseyen ve hayat koşuşturmasında sağlığını ihmal etmeyen herkesin hayatını kolaylaştıracak.”

Arı Ürünleriyle Bitkilerin Güç Birliği
Bitkilerin, arıların mucize salgısı propolisin ve balın şifa veren özelliklerini içeren Apitera Serisi’nden ApiteraZen, içeriğindeki propolis, zencefil, tarçın, karanfil, karabiber, limon ve bal ile bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı oluyor. ApiteraUp ise içeriğindeki kırmızı ginseng, guarana, zencefil, bal ve propolis ile günlük tempo içerisinde zinde kalmanıza yardımcı oluyor. Serinin üçüncü üyesi ApiteraMind da ginkgo, zerdeçal, biberiye, yaban mersini, bal ve propolis içeriği ile her şeyin çok hızlı geliştiği bilgi çağında hatırlamaya ve hafızayı güçlendirmeye destek oluyor. Balparmak Apitera ailesinin üç üyesi de tüm ulusal marketlerde ve eczanelerde, tek kullanımlık 7 gramlık saşeler halinde, 7’li paketler içerisinde tüketicilerle buluşuyor.