Başta havayolu olmak üzere denizyolu, karayolu, express, bozulabilir kargo, fuar ve etkinlik taşımacılığı alanlarında adını duyuran Lima Lojistik "Limaxgoo" hizmetiyle 

Yenişehir Havalimanı'ndan tarifeli kargo operasyonlarını başlattı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Yenişehir Havalimanı'ndan kargo taşımacılığının başlaması için BTSO Lojistik A.Ş. adında bir şirket kurdu.

MNG Havayolları ile Bursa'dan Avrupa ülkelerine ve ABD'ye haftada iki gün taşımacılık gerçekleşecek.

Bursa merkezli IATA (International Air Transport Association) üyesi Lima Lojistik de Türk havacılık sektörüne ivme kazandıracak Yenişehir Havalimanı ile hizmet ağını güçlendirecek.

'HAVA KARGO MÜŞTERİLERİNE HIZLI, EKONOMİK, KALİTELİ VE ALTERNATİFLİ ÇÖZÜMLER'

Lima Lojistik Kurucu Ortağı Vedat Çelik, uzun yıllardır atıl halde kalan Bursa Yenişehir Havalimanı'nın kargo operasyonlarına açılması projesine ciddi destek verdiklerini belirterek, "Yenişehir Havalimanı'ndan kargo uçuşlarının başlaması son derece sevindirici bir gelişme. Marmara, Ege ve İç Anadolu Bölgelerindeki sanayicilere büyük fayda sağlayacağını düşündüğümüz bu proje, Bursa merkezli bir firma olarak bizi de çok heyecanlandırdı. Hızlıca harekete geçerek Yenişehir Havalimanı'nda ofisimizi açtık ve personelimizi görevlendirdik. Dün de ilk uçuşa yaklaşık 3 tonluk tekstil ve otomotiv malzemesi yükledik. Yenişehir'den tarifeli uçuşla ilk kargo çıkışını yapan lojistik firması olduğumuz için gururluyuz. Bu operasyonların sürdürülebilir olması için çok çalışacağız" dedi.

Yurt dışı acenteleri, kendi ofisleri ve WCA (World Cargo Alliance) network üyeliği sayesinde 7 kıtaya yayılan hizmet ağına sahip olduklarını belirten Çelik, "Hava kargo müşterilerine hızlı, ekonomik, kaliteli ve çok alternatifli çözümler sunuyoruz. Türkiye'deki her havalimanından kapıdan kapıya, havalimanından havalimanına ihracat ve ithalat olarak hizmet verebiliyoruz. Genel kargo, tehlikeli madde ve bozulabilir kargo taşımacılığı yapıyoruz, charter uçak kiralama hizmeti veriyoruz. Fuar ve etkinlik lojistiğine de ayrı bir önem veriyoruz" diye konuştu.

Türkiye'yi küresel ticarette geleceğe taşıyacak İstanbul Havalimanı'nda da ofis ve personel yatırımlarını tamamladıklarını ifade eden Çelik, tam kapasiteyle faaliyete geçtiğinde ülke ekonomisine büyük bir girdi sağlaması beklenen İstanbul Havalimanı'nın Lima Lojistik'in iş dünyasındaki hedeflerini de yükselteceğini söyledi.

'LİMAXGOO' ÇITAYI YÜKSELTTİ

Lima Lojistik, geliştirdiği "Limaxgoo" hizmetiyle hava kargo taşımacılığına yeni bir soluk getirecek.

900 kilograma kadarki Avrupa yüklerinin karayolu minivan servisine alternatif olarak hava kargoyla taşınmasını sağlayacak "Limaxgoo", kapıdan kapıya hizmet ağıyla dış ticaretçilere avantaj yaratacak.

Lima Lojistik bu hizmeti İstanbul Havalimanı, İstanbul Atatürk Havalimanı, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ve Bursa Yenişehir Havalimanı'nda verecek.

Lima Lojistik Kurucu Ortağı Vedat Çelik, "Limaxgoo hizmetiyle 900 kilograma kadarki yükleri Avrupa'ya ihracat ve ithalat olarak çift yönlü taşıma imkanı sunacağız. Halen karayolu minivan servisiyle taşınan yükleri daha rekabetçi fiyatlarla havayolu olarak taşıyacağız ve malzemeleri kapıdan kapıya teslim edeceğiz. Maliyet yönünden ekonomik olacak bu hizmet müşterilerimize aynı zamanda hız da kazandıracak. Başlangıçta 4 Avrupa ülkesiyle çift yönlü olarak başlayacak bu hizmeti, ileride tüm Avrupa ülkelerine yaymayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

'OTOMOTİV SEKTÖRÜ İÇİN AVRUPA-BURSA KÖPRÜSÜ KURDUK'

Bursa merkezli olarak kurulduklarını, ancak çok kısa zamanda yerel firma olmaktan çıkarak ulusal firma olma yolunda ilerlediklerini belirten Çelik, 2017 yılında otomotiv sektöründeki önemli kuruluşlarla yaptıkları anlaşmaların büyümelerine katkı sağladığını hatırlattı.

Çelik, "Türkiye'de otomotiv alanında adından söz ettiren büyük kuruluşlarla 2017 yılında yüksek hacimli kontratlar imzaladık. Halen devam eden projeler kapsamında Avrupa'da üretilen otomotiv yedek parçaları ve üretim bandı malzemeleri, bizim aracılığımızla 24 saatten daha kısa süre içerisinde müşterilerimizin fabrikalarına ulaşıyor. Her gün ortalama 10 - 15 ton arasında malzeme Avrupa'dan Türkiye'ye ve Türkiye'den Avrupa'ya taşınıyor. Bu proje taşımaları, Lima'nın otomotiv endüstrisinde markalaşmasını sağladı. Müşteriler karşısında bilinilirliğimiz arttı ve bize yeni iş kapıları açıldı" dedi.

LİMA 5 YILDA HIZLI BÜYÜME KAYDETTİ

Lima Lojistik'in 2013 yılında 4 ortak tarafından kurulduğunu hatırlatan Vedat Çelik, uluslararası bir şirketin acenteliğiyle sektöre adım attıklarını, 2016 yılından itibaren de Lima Lojistik markasıyla yüzde 100 yerli bir firma olarak faaliyetlerine devam ettiklerini kaydetti. 38 kişilik satış ve operasyon ekibiyle havayolu, denizyolu, karayolu ve uluslararası hızlı kurye taşımacılığı alanlarında hizmet verdiklerini belirten Çelik, toplam hacimlerinin yüzde 60'ını havayolu taşımacılığının oluşturduğunu vurguladı. Tüm Türkiye'deki havalimanlarından operasyon yapabildiklerini vurgulayan Çelik, yeni projeler üzerinde çalışmayı sürdürdüklerini aktardı. Bursa merkezli olarak çıktıkları yolda 5 yıl içerisinde İstanbul, İzmir, Eskişehir, Balıkesir, Denizli, Londra ve Bükreş'te ofisler açtıklarını dile getiren Çelik, önümüzdeki dönem İtalya ve Almanya'da yeni yatırımlar planladıklarını ifade etti.