Ülkemizin ve Bölgemizin stratejik açıdan önemli limanları arasında yer alan HOPAPORT projelerini bir bir hayata geçirmeye devam ediyor,  Tahıl Terminalini hizmete almasının ardından Çimento Terminalini hizmete sokan HOPAPORT, LPG Terminali ile ilgili görüşmelerini tamamlayarak yılsonuna kadar hizmete sokmak için girişimlerine devam ediyor.

Tüm bu çalışmalara paralel liman sahası genelindeki tüm yangın söndürme sistemlerini yenileyen HOPAPORT, bu çalışmaya paralel Tank Terminalinde bakım ve onarı çalışmalarını da geçtiğimiz aylarda tamamlamış ve modern yangın sistemi ile 5 saniye içinde yangına müdahale edebilecek düzeyde yenileme çalışmalarını da tamamladı.

TANK TERMİNALİNE İLK GEMİ 23 BİN TON MOTORİN YÜKÜ İLE GELDİ.

Tank Terminalindeki çalışmaların tamamlanması ardından mevcut tankları kiralayan Ülkemizin önemli bir grubu 22.946 bin ton motorin yükü ile ilk gemisini de HOPAPORT’a getirdi. Yunanistan’ın Eleusis limanından yüklediği 22.946 bin ton motorin yükü ile HOPAPORT Tank terminali ana operasyon rıhtımına güvenli bir şekilde demir atan M/V Hafnia Bering isimli gemideki yükte tanklara alındı

HOPAPORT GENEL MÜDÜRÜ ÖZER “HEDEFLERİMİZE EMİN ADIMLARLA ULAŞACAĞIZ”

HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer tüm departmanlarda çalışan personelleri ile birlikte uyum içinde bir çalışma sergilediklerini, bunun da beraberinde başarıyı getirdiğini, her ay yaptıkları genel değerlendirme toplantılarında da çalışma ve projeleri değerlendirdiklerini, Ülkemizin iki önemli grubunun CİNER ve İMİKS Holding’in potansiyel gücünün verdiği maddi ve manevi destek ile ciddi projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerini söyledi.

Özer, özellikle hayata geçirilen projeler ile limanlarına gelen ürün çeşitliliğini artırmayı başardıklarını, Tank terminalinde de ciddi sayılacak bir masrafla bakım ve onarım yaptıklarını ve bunun bir sonucu olarak da bugün 23 bin tonluk yükü ile ilk gemilerini misafir ettiklerini ifade etti.

HOPAPORT olarak kendilerinde projelerin ardı arkasının gelmediğini, bunun bir parçasını da LPG terminali olduğunu ifade eden Özer tüm izinlerin alındığını,  yapım işinin tamamlandığını ve en kısa sürede bu terminali de hizmete sokmak için çalıştıklarını ifade etti.

Hopa/Batum Demiryolu projesi, Kruvaziyer gemilere ev sahipliği yapma, oluşturulması gibi projelerini hayata geçirmek için çalışmalar devam ediyor. Ayrıca Konteyner ve RO-RO taşımacılığı gibi hedefleri olduğunu ve HOPAPORT’UN fiziki olarak tüm bu projelerin hayata geçirilmesi için hazır olduğunu söyleyen Genel Müdür Özer, 2020 yılı sonu itibariyle hedefleri olan 1 milyon ton yük elleçleme rakamını da aşacaklarını sözlerine ekledi.