22 Ekim’de başlayan Çamlıbel Festivali ile Mersinliler coşkulu 3 gün geçirdi. Etkinlikler kapsamında konserler, turnuvalar, spor etkinlikleri, dans gösterileri, paneller, sanatsal etkinlikler, tekne turları ve DJ performansları gerçekleştirildi.
MIP’nin yanı sıra Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Deniz Ticaret Odası, Mersin Akdeniz Çamlıbel Derneği, TOBB Mersin İl Kadın Girişimciler Grubu da festivale sponsor olarak destek verdi ve bölgenin yeniden canlılık kazanmasına katkıda bulunmuş oldu.


Kıraç konserinde festivalle ilgili değerlendirmede bulunan MIP Genel Müdür Yardımcısı Stef De Wild, “Aslen Hollandalıyım. Ama artık ben de bir Mersinliyim” diyerek başladığı konuşmasını, “Sizden emanet aldığımız Mersin Limanı’nın gelişmesi için 3 bin çalışanımızla çaba sarf ediyoruz. Biliyoruz ki Mersin Limanı büyüdükçe önce Mersin sonra Türkiye kazanacak” dedi.


Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği olarak kendilerini Mersin ailesinin bir parçası olarak gördüklerini, kentin yeşiline, tarihine, kültürüne sahip çıkmayı sorumluluk bildiklerini ifade eden Stef De Wild, “Çamlıbel’in yeniden canlanması, Atatürk Parkı’nın festivaller, konserler ve farklı organizasyonlarla eski misyonuna kavuşması için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da desteklemeye hazırız. Bu etkinliğin hazırlanmasında öncülük eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Belediyesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Ticaret Borsası, Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği, Mersin Deniz Ticaret Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kadın Girişimciler Kurulu, Mersin Çamlıbel Derneği’ne teşekkür ediyorum” dedi.