Ücretli yol ödemeleri ve çözümleri konusunda Avrupa’nın önde gelen B2B platformlarından biri olan DKV Mobility, Alman Dizayn Konseyi tarafından verilen 2022 Alman İnovasyon Ödülü’nü ilk kez kazandı. DKV Mobility’nin dijital raporlama ürünü DKV Analytics’in başarısı “İşletmeden İşletmeye İş Modelinde Mükemmellik – Enformasyon Teknolojileri/Fonksiyonel Yazılım” kategorisinde aldığı ödülle teyit edilmiş oldu.

DKV Mobility’nin DKV Analytics’i geliştirerek ortaya koyduğu yüksek inovasyon performansı Berlin’de yapılan ödül töreninde bir kez daha takdir edildi. DKV Analytics müşterilere filolarını daha iyi yönetmeleri için tam bir maliyet kontrolü, şeffaflık ve etkinlik sunuyor.

‘DKV Analytics ile tüm maliyetler analiz edilebilir ve raporlanabilir’

DKV Mobility Dijital Tepe Yöneticisi Till Kreiler, kazanılan ödülle ilgili şu açıklamayı yaptı:

“İnovasyon performansımızın takdir edilmesinden büyük onur duyduk ve bunun için Alman Tasarım Konseyi’ne teşekkür ederiz. Bu ödül, bir yandan kullanıcı deneyimini mükemmelleştirirken bir yandan da sürekli olarak müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılayan bir dijital enstrüman geliştirmeye odaklanmamızın doğru bir yaklaşım olduğunu gösteriyor. DKV Mobility ve müşteri portalımız DKV COCKPIT’in kullanıcıları için geniş bir yelpazede dijital ürünler ve özellikler geliştiriyoruz. DKV Analytics uygulamamız müşterilerle yapılan görüşmeler ve testlere dayanan yoğun bir tasarım süreci ardından geliştirildi. Artık müşterilerimiz DKV Mobility ile bağlantılı bütün maliyetlerini analiz edebilir ve raporlayabilirler. Aynı zamanda karbon emisyonlarını nasıl telafi edeceklerini hesaplayabilirler.”

Alman Tasarım Konseyi 1953’teki kuruluşundan bu yana tasarım, teknoloji, marka ve inovasyon alanlarında dünyanın önde gelen yarışmacı iletişim ve bilgi transfer merkezi olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Alman İnovasyon Ödülü yarattığı katma değerle yeni bir sayfa açan inovasyonları, özellikle kullanıcı deneyimine odaklanarak onurlandırıyor. Teknoloji, dijitalleşme, bilim, sektör kuruluşları ve kurumları gibi alanlardan gelen bağımsız ve disiplinler arası uzmanlardan oluşan jüri, yapılan 640 başvuruyu inovasyon düzeyi, kullanıcıya sağlanan faydalar ve ekonomik uygulanabilirlik kriterleri üzerinden değerlendirdi. 2022 Alman İnovasyon Ödülü, “İşletmeden İşletmeye İş Modelinde Mükemmellik” ve “İşletmeden Tüketiciye İş Modelinde Mükemmellik” kategorilerinden oluşuyor.