Hem Droege hem de AAM kendi çekirdek alanlarında bireysel markalar ve birbirinden bağımsız olarak pazarda faaliyet göstermeye devam edecekler. Yetenekleri bir araya getirmek ve sinerjileri kullanmak için birleşme sırasında sigorta brokerliği ve sigortacılık aktiviteleri yeniden yapılandırılacak. Droege’nin şimdiye kadarki brokerlik hizmetleri AAM’ye entegre olacak ve gelecekte bu isim altında çalışmalarını sürdürecek.  Sigortacı W. Droege & Co. karşılığında kendi adı altında şimdiye kadarki Münih’lilerin sigorta bölgesi olan Bavaria Assekuradeur GmbH (BavAss) alacak.

Aynı şekilde Droege Holding GmbH tarafından Aktiv Türkiye (65,00 % Dröge,
25,00 % Hisse Abdurrahman Antlı ve 10,00 % Detlef Ralph Dörrie) ve Bavaria Güterschadenservice GmbH firmasındaki hisseler ve DP Droege GmbH ile Biometric Underwriting GmbH firmasına olan katılımlar devralınacak. Yeni şirketin ortakları Claes Droege, Volker Jendricke, Tanja Klindworth ve Thomas Zimmermann olacak.

Aktiv Assekuraz firmasının kurucusu ve ortağı Jürgen Bochanski ile şirketin uzun yıllardır yönetici ortağı olan Detlef Dörrie Aktiv Assekuranz Makler Gmbh firmasının şirket yöneticileri olarak görevlerine devam edecekler. Aynı  durum Droege Holding GmbH dahil firmaların yönetimleri için de geçerlidir.

Her iki şirketin birleşmesiyle Droege gittikçe zorlu mücadelelerin baş gösterdiği piyasada kendini kanıtlayacak ve gelecekte daha başarılı olacaktır. Birleşmeyle beraber şirketin büyüme stratejisi gelecek yıllarda hem yurtiçinde hem de yurtdışında sürekli takip edilecektir. Büyüme ve sürekli müşteriye olan odaklanma ile birleşen brokerlik ve sigorta piyasasındaki cazip işveren markası algısı Droege’nin pazardaki konumu güçlendirmeye ve geliştirmeye katkı sağlayacaktır.