Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Dış İlişkiler ve Uluslararası Öğrenci Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi (DPÜ ULMER) tarafından uluslararası öğrencilere yönelik “Türkiye’de Uluslararası Öğrenci Olmak” konulu panel düzenlendi.

İslami İlimler Fakültesinin Konferans Salonu’nda düzenlenen panele akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci ve davetli katıldı. Moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Bünyamin Han’ın yaptığı panelde DPÜ ULMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi M. Yunus Şişman üniversitelerinin uluslararası öğrenci sayılarına yönelik istatistikleri paylaşarak üniversitenin uluslararası öğrencilere yönelik sunduğu imkanlar ve fırsatlardan bahsetti. Uluslararası öğrencilerin Türkiye’de ve üniversitelerinde misafir olduklarını vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Şişman, öğrencilerin üniversitedeki yaşamlarını kolaylaştırmak adına her türlü olanağın seferber edildiğini ifade etti.

Panelistlerden Afganistan uyruklu Dr. Naqibullah İbrahimi, Türkiye’deki ve Dumlupınar Üniversitesindeki öğrencilik tecrübelerini paylaşarak kendi geldiği dönemde birçok sorun yaşadığını, ancak bugün DPÜ ULMER’in çalışmalarıyla büyük oranda bu tür sorunların çözüldüğünü ifade etti. Dr. İbrahimi, mezuniyet sonrası uluslararası öğrenciler için iş olanaklarından da söz etti.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti uyruklu panelist Abdoul Karim Kasango ise, Türkiye’deki öğrencilik anılarını ve tecrübelerini yaptığı bir akademik çalışma sonuçlarına dayanarak anlattı, uluslararası öğrencilere Türkiye’deki yaşamlarını kolaylaştıracak önerilerde bulundu.