Kurumların sağlığı ülke ekonomisi için önemli. Kurumlar ne kadar sağlıklı olursa ülke ekonomisi de o kadar sağlıklı olur. 
İnsanlar nasıl ki hasta olmadan arada bir sağlık kontrolü yaptırıyorsa, kurumların da arada bir sağlık kontrolünden geçmesi, check up yaptırması şart.  


İnsan sağlığı, insan için en önemli konulardan biri. İnsan sağlığını korumak için çokça çaba sarf etmek, dikkat etmek zorunda. Sağlık bozulursa da ne gerekiyorsa yapmaya hazır ama iş işten geçmiş olabiliyor. Sağlık bazen bireyin kendi yanlış alışkanlıklarından, bazen doğru bildiği yanlışlardan,  bazen de çevresel, kendi dışındaki faktörlerden dolayı bozulabiliyor. 
Her yaşın hastalık riski ise farklı. İster yeni doğan olun ister orta veya ileri yaşlarda, farklı riskler altında oluyorsunuz. Genel olarak tüm insanlarda ortaya çıkanı var, her bireyde farklılık göstereni. Kimisi hastalıkları kolay atlatıyor kimisi ağır geçiriyor veya kurtarılamıyor. Bebek ve çocuk olup kronik hasta olan da var, ileri yaşta olup sağlıklı olan da. 
İşletmeler, kurum ve kuruluşlar için de aslında böyle. İster yeni kurulmuş olsun isterse belli bir yaşa gelmiş olsun, her yaştaki işletmenin kendine göre sağlık sorunu olabiliyor. Çok sağlıklı olanlar yok mu, elbette var.  Hastalıkları hafif atlatanlar da ağır geçirenler de veya hastalığa dayanamayanlar da görülüyor. Kurumların sağlığı ülke ekonomisi için önemli. Kurumlar ne kadar sağlıklı, ülke ekonomisi o kadar sağlıklı. Kurumsal sağlık her kurum için önemli. Ülke ekonomisinin sağlıklı olması sadece kurumlara bağlı değil mi diyorsunuz? Elbette kurumların sağlığını etkileyen dış faktörler de var. Ama sağlıklı bir kurum kendisini ve çevresel her türlü faktörü iyi değerlendirir.

Kurumların sağlığını neler bozar?
Tıpkı insanlarda olduğu gibi kurumların sağlığı da bireysel, yönetimsel ihmaller, bugünü veya çok kısa vadeyi hedeflemek, bu gün alınan kararların geleceğe yansımasını düşünmemek vb. gibi sebeplerle bozuluyor. 15 -20 yaşında sigaraya başlayan, 30’lu yaşlarında ilk olumsuz sinyalleri fark edip önemsemeyen, 50-60 yaşlarında sigaranın zararlarına katlanmak zorunda olan birini düşünün.
Kontrol edilebilecek çevresel faktörleri kontrol etmemek, ihmalkar davranmak, kurum için önemli olan tüm fonksiyonların ve aktörlerin uyumlu çalışmaması, personel seçiminde özenli olmamak, personel sirkülasyonunu normal veya karlı görmek, personeli eğitim ile güçlendirmemek, kendini yenilememek,  müşterileri dinlememek, zaman zaman gelen eleştirileri küçümsemek, ayağını yorganına göre uzatmamak, kurumun içindeki damar tıkayıcıları, tuzakçıları, negatif davrananları, gereksiz enerji tüketicilerini, etik davranmayanları, sorumsuzları, torpillileri, yönetime başka, diğer personele başka görünenleri fark etmemek, …
Kısacası kurumun sağlığını olumsuz etkileyenleri görmemek veya görmezden gelmek. Sorumluluk elbette yönetimin üzerinde. Yönetimin sağlığı kurumsal sağlıkta tartışmasız önemli bir etken.

Kurumların sağlığı bozulunca ne yapmalı?
Nasıl ki insan tüm olumsuz etkenlere rağmen sağlık ile ilgili her konuda iradesi ve aklı ile çözümler bulabiliyorsa, yani ya kendini sağlıksız kılan etkilerden uzaklaşıyor ya da profesyonel destek alıyorsa, kurumlarında aynı yolu izlemesi fayda getiriyor.
Bazen en basit gibi görülen bir hastalığınızda nasıl ki bir doktora gitmek ihtiyacını hissediyorsanız, İşletmeniz için de basit gibi görülen belirtilerde konunun uzmanına sormanızda fayda bulunmakta. Finans kurumlar için önemli bir konu olduğu için zaman zaman finans danışmanlarına soruyorlar ve destek alıyorlar. 
Ama yönetsel konular ile ilgili olarak danışmak ihtiyacı duymuyorlar. Sorunlar genellikle eğitim talebi, personel uyumsuzluğu veya başka konular olarak geliyor. Eğitim araştırması yaparken asıl sorun yani hastalık ortaya çıkıyor.
Eğitim ve araştırma sonrası yaptığımız teşhis ardından tedavi ile kurumlar sağlıklarına kavuşabiliyorlar. Bazıları ilk kalp krizi aşamasında, bazıları anjiyo, bazıları by-pass aşamasında oluyor. Ortada bir kangren durumu varsa, kangren olan parmağı kesmek şart acı da olsa.

Kurumsal Check Up
İnsanlar nasıl ki hasta olmadan arada bir sağlık kontrolü yaptırıyorsa, kurumların da arada bir sağlık kontrolünden geçmesi, check up yaptırması şart.  Check up’ta hastalık çıkmasından korkuyorsanız, korkunun ecele faydası yok. 
Check up yaptığımız kurumlar ya erken teşhisin hafifliğini yaşarlar ya da sağlıklı olduklarını görerek gelecek hedeflerini daha iyi yaparlar. Yöneticiler kurumlarını elbet iyi bilirler ama biz danışmanlar dışarıdan bir gözle yöneticilerin işlerini kolaylaştırırız. Bazen basit bir yönetsel kural bile kurumsal sağlığı korumaya etkili olur.

Sözün özü, kurumların sağlığı ihmale gelmez. Kurumsal erken teşhis kurumun hayatını kurtarır veya büyük zararları önler. Ağır hastalıkla uğraşmak zordur.