Kurumsal yetenek keşfinde öncelikle yöneticinin kendini tanıyor olması önemli. Sonrasında çalışanların kendi yetenek ve kapasitelerini biliyor olmaları geliyor. Kurumlar kurumsal yeteneklerini fark etmeli ve geliştirmeli. Yöneticiler verecekleri kararlarla kurumsal yeteneği geliştirecek, doğru insanlarla çalışacak veya köreltecek.

Kurumsal yetenek işletmeler için gelişebilmek, rekabet edebilmek, ayakta kalabilmek için önemli
Nasıl ki, bireysel olarak kişiler çeşitli eğitimler ile bireysel yeteneklerini geliştiriyor, hiç farkına varmadıkları yeteneklerini ortaya çıkarıyor ve hatta ikinci kariyerlerini yapıyorlar, benzeri durum işletmeler için de geçerli. Üstelik her anlamda kurumların çeşitli çevreleri tarafından daimi olarak izlendiği ve göz önünde olunan bu zamanda kurumsal yetenekleri geliştirmek daha da önemli.
İster kamu, ister özel kurumlar olsun, ülke farkı olmaksızın kurumların yeteneklerini geliştirmeleri, yeni yeteneklerini keşfetmeleri şart.
Yeni yetenekler edinme konusunda bazen piyasa şartları, rekabet unsurları zorluyor, bazen müşteriler, hizmet alanlar firmalardan yeni işler bekliyorlar. Bazen de işletmeler ileri görüşlü davranarak, mevcut işlerini devam ettirirken başka neler yapabileceklerini araştırıyorlar. 
Bu günün müşterisi hizmet veya ürün aldığı işletmenin, kendini yenilemesinden ve müşteriye yeni ürün veya hizmet sunmasından memnun, hatta böyle bir beklentisi de var. 
İşletmeler için yeni yetenek keşfi, birçok avantaj sağlıyor. Çalışanlar, müşteriler, finans çevreleri yetenekli işletmelere doğru gidiyorlar. Bu tür işletmeler bu çevreler için bir mıknatıs vazifesi görüyor. Tıpkı sürekli kendini yenileyen, değişimleri takip eden, kendine uygun yenilikleri uygulayan kişiler gibi.
Zaman zaman işletmeleri insanlara benzetiriz. Yapınız ne kadar klasik olursa olsun, o klasik formatta bile bir yenilik ve yeni bir yetenek vardır.

Kurumlar yeni yeteneklerini nasıl keşfedebilir?
1-Öncelikle kurumların farklı yetenekleri olduğunu düşünmesi ve fark etmesi gerekiyor. 
2-Yeteneği ortaya çıkarmak için istek ve zaman olmalı. Yani bu iş için ayrı bir zaman ayrılabilmeli.
3-Yeni yetenek konusunda çalışmak ve kafa yormak gerek.
4-Bu yetenek işletmeye yeni kapılar açabilmeli, yeni bir ürün veya hizmet üretiminden, şirket ortaklığı ve çözüm ortaklığı birlikteliği, e-sisteme geçmek gibi işletmelerin aslında kendisindeki potansiyeli keşfetmesi. 
5- Gerektiğinde yetenek keşfi için profesyonel destek almak. Bu konuda yapılacak harcamayı şirkete yatırım olarak görmek. 
6-Yeni yetenek bulunduktan sonra bunu katma değer sağlayacak duruma getirmek ve yeteneğin işletmeye para kazandırabilmesi.
7-Müşterilerin sesini dinlemek
8- Çalışanların sesini dinlemek, ne demek istediklerini anlamak.
9- Kurum için doğru sistemi kurmak.
10- İyi, yenilikçi bir yönetim yapısı ve profesyonel düşünme kurumların yeni yeteneklerini keşfetmeleri konusunda önemli.

Kurumsal yetenek keşfinde yöneticinin etkisi
Kurumsal yetenek keşfinde öncelikle yöneticinin kendini tanıyor olması önemli. Sonrasında çalışanların kendi yetenek ve kapasitelerini biliyor olmaları, hevesli ve gelişime açık olmaları geliyor. 
Kurumsal yetenek keşfinde beklenen yönetici veya yöneticilerin geniş ufuklu olması, eleştiri ve önerileri her ortamda dinlemesi, yapıcı olması. “her şeyi ben bilirim”ci yaklaşım kurumların yeni yeteneklerini keşfetmesinde bir engel.  Bu yaklaşım ile bir süre sonra hem çalışsınlar hem de hizmet veya ürün alanlar bir süre sonra öneri getirmemeye başlıyorlar. Adeta şirketlerin içinde bir küs olma durumu yaşanıyor. 
Şirketler makine açısından ne kadar gelişmiş olsa da insan kaynakları ile var.  İnsan kaynakları olmadan teknoloji ürünü makineler bir işe yaramıyor. 
Yönetici tüm yetkiyi ve kontrolü elinde tutmak istediğinde kurumsal yetenek keşfi ve gelişimi zorlaşıyor. İşletmeler için kurulacak doğru sistem ve doğru kurumsallaşma modeli aslında yöneticinin işini de kolaylaştırıyor.
Danışmanlığını yaptığımız şirketlerde projelendirerek yaptığımız bir dizi çalışmada, kurumsallıktan markalaşmaya giden adımlarda kurumun yetenekleri keşfetme imkanı oluyor. Doğru çizilen rota, kurumun göz ardı ettiği başka yolları açıyor veya tozlanmış yollar temizlenerek ortaya çıkıyor.
Aslında işin doğasında kurumların sürekli yeni yetenek kazanmaları var. Tıpkı büyüyen ve her gün yeni bir şey öğrenerek kendini geliştiren bir bebek gibi. Ama nasıl ki bebeği sürekli engeller ve eleştirirseniz bir süre sonra yetenekleri köreliyor kurumlar de böyle. Kurumlar her gün öğrendikleri bilgileri değerlendirmek ve bunlarla katma değer oluşturmak zorundalar. 
Sözün özü; kurumlar kurumsal yeteneklerini fark etmeli ve geliştirmeli bu konuda en önemli faktör yönetici. Yöneticiler verecekleri kararlarla kurumsal yeteneği geliştirecek, doğru insanlarla çalışacak veya köreltecek. Yönetici olarak tercih sizin.